Fraud Blocker Tuin met hoogteverschil | Booiman Tuinen
8,6 70 beoordelingen Laatste beoordeling: 2 maanden geleden

Tuin met hoogteverschil

Werkzaamheden
OntwerpBeplantingVijverBestratingTerras

Op zoek naar voorbeelden voor een tuin met hoogteverschil? Deze tuin aan de waterkant laat goed zien hoe je hoogteverschillen kunt overbruggen.

Tuin aan het water

Een tuin aan de waterkant is altijd een bijzondere uitdaging. Het belangrijkste obstakel dat we bij deze tuin moesten overwinnen, was het opvangen van het hoogteverschil van de woning naar de waterkant. We hebben een oplossing gevonden die zowel functioneel als esthetisch verrassend is.

Trap in tuin

Het prachtige terras direct achter de woning is gemaakt van gebakken dikformaat tegels. Het straalt warmte en gezelligheid uit, waardoor het de perfecte plek is om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op het meer. De trap die naar het terras aan de waterlijn leidt, is gemaakt van zwevende Schellevis tegels van 100 x 100 cm, wat zorgt voor een elegante overgang.

Een aangename plek om te zitten

Langs de waterlijn hebben we gekozen voor een halfverhard terras van Gravier d’or (Dololux) in de kleur naturel. Dit materiaal voegt een rustieke charme toe aan de omgeving en biedt een aangename plek om te zitten en de serene waterkant te bewonderen.

Hoogteverschil overbruggen

Om het hoogteverschil achter de woning verder te accentueren en te benutten, hebben we een hardhouten damwand geïnstalleerd, bekleed met een kunststof damwand van Prolock Sigma met een hardhouten afdekprofiel. Dit is niet alleen functioneel, maar is ook een visueel aantrekkelijke toevoeging aan de tuin.

Pergola boven terras voor extra hoogte

Een ander opvallend kenmerk van deze tuin is de zwarte pergola die boven het terras zweeft. Deze pergola voegt niet alleen hoogte en diepte toe aan het ontwerp, maar biedt ook schaduw op zonnige dagen en creëert een intieme sfeer voor buitenentertainment.

Uw eigen tuin met hoogteverschil laten aanleggen?

Als u geïnspireerd bent door deze tuin aan het water met hoogteverschillen en op zoek bent naar ideeën voor uw eigen buitenruimte, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag om uw droomtuin werkelijkheid te maken.

DSC 3166
Scroll naar boven