Fraud Blocker Kleine tuinen - ideeën, foto’s en tuinontwerpen voor inspiratie | Booiman Tuinen
8,7 71 beoordelingen Laatste beoordeling: 3 maanden geleden
DSC 4179

Kleine tuinen
Ideeën, foto’s en tuinontwerpen voor inspiratie

Wilt u een kleine tuin inrichten en bent u daarom op zoek naar ideeën en inspiratie? Bekijk hier foto’s van tuinontwerpen en uw kleine tuin inrichten wordt peanuts! Benieuwd hoe u een kleine tuin groot laat lijken? Hoe u de volle potentie van de tuin benut en deze aankleedt met de juiste accessoires? Lees dan verder en laat je inspireren door deze kleine tuin ideeën!

Strakke moderne kleine tuin met terras en veranda
Foto door Steyn van Antwerpen
kleine gezellige tuin
Een kleine mediterrane stadstuin
Een overkapping in een kleine tuin

Een kleine tuin groot laten lijken

Het inrichten van een kleine tuin is een leuke uitdaging die vraagt om een flinke dosis creativiteit. Dit begint dan ook met de huidige tuin volledig loslaten en een leeg vel papier. Een kleine tuin groot laten lijken begint namelijk met een goede indeling! Daarmee creëert u rust, overzicht en structuur. De inrichting van de tuin volgt dan als vanzelf. Een aantal tips om het maximale uit uw kleine tuin te halen:

  1. Kies voor een aantal grote meubelen op maat en maak optimaal gebruik van de ruimte. 
  2. Gebruik multifunctionele meubelen, zoals bijvoorbeeld een bank met opbergruimte of plantenbakken aan weerszijden. 
  3. Benut niet alleen de grond maar ga ook de hoogte in, door bijvoorbeeld verticaal te tuinieren. 
  4. Laat de tuin optisch groter lijken door het toevoegen een spiegelwand of kleine vijver. 
  5. Werk met zo groot mogelijke oppervlaktes en creëer daarmee meer rust.

Maak ruimte voor planten

Kies voor de juiste beplanting en creëer een groene en kalmerende omgeving die ruimte biedt voor levendigheid. Ook in een kleine tuin is er plek voor planten en bomen. Is er weinig vloeroppervlakte? Ga dan de hoogte in. Denk aan een stellingkast op maat met planten of een wandrek met klimplanten. Is er geen ruimte voor een plantenborder? Werk dan met plantenbakken aan de muur of de reling van uw balkon. Is er iets meer ruimte? Dan is een pergola echt fantastisch! Een pergola creëert schaduw, biedt ruimte voor planten én accessoires. Multifunctioneel dus. 

De juiste bestrating 

Een denkfout bij het inrichten van kleine tuinen is dat grote elementen de tuin juist kleiner laten lijken. Toch is het tegendeel waar. Door te werken met grote oppervlaktes, lijkt de ruimte juist groter. Dit geldt dus ook voor het kiezen van de juiste bestrating. Wilt u graag een terras aan laten leggen? Kies dan voor grote terrastegels en haal het maximale uit uw tuin. 

Klein maar extra fijn met de juiste accessoires  

Een grote sfeermaker in de tuin zijn de accessoires! Is het tuinontwerp klaar? Dan is het tijd om sfeer te creëren! Houdt u van een rustige en minimalistische tuin? Kies dan voor accessoires in dezelfde kleur of van hetzelfde materiaal en groepeer deze. Toch liever een iets speelser effect en graag een printje toevoegen? Kies dan voor een print in de basiskleuren van de tuin. Bent u juist op zoek naar een levendige, exotische sfeer? Ga dan voor kleurige kussentjes, kleden en vrolijke bloembakken. Wilt u meer opbergruimte? Laat multifunctionele meubelen op maat ontwerpen en creëer het praktische met het aangename. Zoals een zitbank met opbergruimte of een kast voor planten én spullen. Een echte musthave voor de kleine tuin zijn spiegels! Een eenvoudige manier om de tuin groter te laten lijken. 

Van ideeën en inspiratie naar uw eigen kleine tuin aanleggen  

Hebben deze voorbeelden en foto’s van kleine tuinen u op ideeën gebracht? En wilt u graag uw eigen tuin inrichten? Met een goed ontwerp creëert u een stevige basis voor uw droomtuin. Onze tuinarchitecten en hoveniers staan te popelen om dat voor u te realiseren. Benieuwd hoe wij werken? Lees dan meer over: 

In de afgelopen 30 jaar al meer dan 1.000 tuinen aangelegd
Onze vakkundige collega’s ontzorgen u van A tot Z
Persoonlijk maatwerkadvies gewoon bij u thuis
Dé alleskunner op het gebied van tuinen
Scroll naar boven

Ontvang een offerte

Wij maken voor u een geheel vrijblijvende offerte op maat.

Contact