Fraud Blocker Achtertuinen - ideeën, voorbeelden en inspiratie | Booiman Tuinen
8,7 71 beoordelingen Laatste beoordeling: 4 maanden geleden
Organisch tuinontwerp met moderne tuinoverkapping - Booiman Tuinen

Achtertuinen
Ideeën en voorbeelden

Bent u op zoek naar ideeën en voorbeelden van achtertuinen? Bekijk dan de foto’s van deze tuinen en ontdek wat u aanspreekt. Creëer een droomtuin die naadloos aansluit op uw ideale buitenleven. Zo haalt u dat vakantiegevoel gewoon naar uw eigen achtertuin. Hoe lekker is dat?

Een kindvriendelijke achtertuin om in te leven
Strakke tuin met pergola
Strakke landelijke tuin met zwembad, jacuzzi en buitendouche
Lange smalle tuin met een kleine moderne vijver
Strakke moderne kleine tuin met terras en veranda
Moderne tuin met vijver en cortenstaal
Natuurlijke tuin met zwemvijver
Strakke tuin met borders
Tuin an de Brink
Landelijke tuin met zwembad
Mediterrane patiotuin
Strakke mediterrane tuin
Landelijke en levendige tuin
Een kleine achtertuin met overkapping
Organisch tuinontwerp met moderne tuinoverkapping
Strakke tuin met ronde vormen
Idyllische droomtuin met landelijk karakter
Landelijke tuin met vijver en ruimte voor de natuur

Achtertuinen van klein tot groot en alles ertussenin

De voortuin is het visitekaartje maar in de achtertuin wordt volop geleefd. Juist daarom is het zo fijn dat de achtertuin een weerspiegeling is van uw ideale buitenleven. Dit is mogelijk voor alle tuinen, van groot tot klein en alles ertussenin. Dus.. Wat zou u het allerliefste doen in de tuin? Tuinieren? Aan de slag met de moestuin? Genieten van de zon? Alleen of juist met familie en vrienden? Kijken naar water of er ook in zwemmen misschien? Het kan allemaal! Bekijk tuinontwerpen van andere tuinen en ontdek precies wat u aanspreekt. Daarmee zet u de eerste stap naar uw eigen droomtuin. 

Breng de tuin tot leven met planten

Planten en bloemen hebben een kalmerend effect en zijn goed voor de natuur. Beplanting brengt de tuin tot leven en trekt tal van insecten aan. Daarnaast ziet het er ook nog eens prachtig uit, maar welke beplanting past het beste in uw tuin? De juiste planten selecteren begint met nadenken over de stijl, maar ook de locatie in de tuin en het type grond. Daarnaast speelt de gewenste hoeveelheid onderhoud ook een grote rol. Misschien wilt u helemaal geen tijd aan het onderhoud besteden en wilt u daarom een onderhoudsvrije tuin. Vaak denken mensen dat meer planten meer onderhoud betekent. Toch is dat niet zo. Een dichtbegroeide tuin biedt namelijk geen ruimte voor onkruid en vergt daardoor juist minder onderhoud. Eigenlijk hebben we het dan over een onderhoudsarme tuin en niet onderhoudsvrij. Alle tuinen hebben wat liefde en aandacht nodig. 

Ideeën bestrating achtertuin 

Heeft u al voorbeelden van bestrating bekeken? Maar weet u nog niet helemaal wat u wilt? Neem dan even de tijd om goed te bekijken wat u mooi vindt. De bestrating bepaalt voor een groot deel de sfeer in de tuin. Zo vindt u in een strakke en moderne tuin vaak grote tegels en grind. In een landelijke en klassieke tuin worden vooral klinkers en wat kleinere tegels gelegd. Gaat u meer voor een natuurlijke en organische tuin? Dan is natuursteen een goede optie. Een combinatie van verschillende stijlen is ook mogelijk. Op zoek naar een mooie afwisseling op het steen? Denk dan aan een houten vlonder of een buitenvloer van composiet. 

Creëer de juiste stijl met verlichting en accessoires 

De stijl van de tuin wordt grotendeels bepaald door de lijnen, vormen, type bestrating en ook de beplanting. Maak deze sfeer helemaal af met bijpassende verlichting en accessoires. Houdt u van een strakke en moderne tuin? Houd het dan rustig met de accessoires door deze te groeperen en werk met decoratie in de basiskleuren van de tuin. Voeg hier eventueel een accentkleur aan toe voor een speelser effect. Bent u echt fan van landelijke tuinen met een klassieke en romantische uitstraling? Ga dan op zoek naar klassieke meubelen en accessoires. Heeft u toch liever een mix van beiden? Ga ervoor! Door te mixen and matchen ontstaat een geheel eigen en unieke stijl die volledig bij u past. 

Van ideeën en inspiratie naar uw eigen achtertuin aanleggen? 

Hebben deze voorbeelden en foto’s van achtertuinen u op ideeën gebracht? En is het hoog tijd om uw eigen tuin aan te leggen? Onze tuinarchitecten en hoveniers gaan graag voor u aan de slag! Dan horen we graag eerst meer over u en uw droomtuin. Benieuwd hoe wij werken? Lees dan meer over: 

In de afgelopen 30 jaar al meer dan 1.000 tuinen aangelegd
Onze vakkundige collega’s ontzorgen u van A tot Z
Persoonlijk maatwerkadvies gewoon bij u thuis
Dé alleskunner op het gebied van tuinen
Scroll naar boven

Ontvang een offerte

Wij maken voor u een geheel vrijblijvende offerte op maat.

Contact