8,3 41 beoordelingen Laatste beoordeling: 2 jaar geleden
Bel ons voor vrijblijvend advies

Vijver aanleg

Breng uw tuin tot leven met een vijver of zwemvijver

Een vijver laten aanleggen, voegt een extra dimensie toe aan uw tuin. Water in uw tuin vormt een bron van leven en diversiteit. Naast planten, profiteren ook amfibieën, vogels en insecten van water in de tuin.

Booiman Tuinen heeft veel ervaring met het aanleggen van vijvers of natuurlijke zwemvijvers. Wilt u ook kunnen genieten van een prachtige vijver in uw tuin? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Klanten geven ons een
8,3 41 beoordelingen Laatste beoordeling: 2 jaar geleden
8,3 41 beoordelingen Laatste beoordeling: 2 jaar geleden
Screenshot 2019 07 22 at 18.29.40

Direct en snel advies

Heeft u vragen over het laten aanleggen van een vijver? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Liever een offerte aanvragen?
GardenSwimm zwemvijvers

Ga voor een zwemvijver

Met een zwemvijver heeft u de uitstraling van een vijver en het plezier van een zwembad. Samen met GardenSwimm leggen we professionele zwemvijvers aan. Dit zijn altijd gesloten systemen die niet in verbinding staan met het grondwater. Zwemvijvers komen in diverse soorten en maten, van een organisch ontwerp met waterplanten tot een strak en modern design. 

Zwemvijvers door GardenSwimm

Heerlijk zwemmen in uw eigen zwemvijver

Een zwemvijver is een combinatie tussen een zwembad en een vijver: de uitstraling van een vijver en het plezier van een zwembad. Het is eigenlijk nooit echt uitgevonden, maar ontstaan uit experimenten. Het is een uit de kluiten gegroeide vijver, die voldoende groot is om in te zwemmen en die voor dit doel een aantal bijzondere aanpassingen heeft ondergaan. Het zijn altijd gesloten systemen die niet in verbinding staan met het grondwater.

Play Video

In de basis zwemvijver zijn de wanden onder een natuurlijk talud uitgegraven. Waar nodig zijn deze verstevigd. De zwemvijver heeft veelal een organische vormgeving, waardoor deze qua uiterlijk geschikt is voor meerdere tuinen. Het rubberfolie dat gebruikt wordt, is tweedimensionaal vervaardigd.Het water wordt door een helofytenfilter geleid. Wegens de weinige bouwkundige elementen, liggen de kosten van deze zwemvijver verhoudingsgewijs het laagst. De vijver is niet geschikt voor bijverwarming.

Vijver aanleg inspiratie

Projecten waar we trots op zijn

Met 25 jaar ervaring hebben we al aan vele mooie projecten mogen werken. Bekijk een aantal van onze tuinontwerpen en laat u inspireren.

Ontwerp·Beplanting·Vijver·Bestrating·Gazon·Terras·Hout
Bestaande tuin een een flinke update gehad. Andere indeling paden, borders, terrassen, windkering en creëren van meer privacy op de terrassen. Gespeeld met meerdere verschillende materialen, hoogtes en kleuren. Echt een tuin om trots op te zijn.
Ontwerp·Vijver
Zwembad werd niet meer gebruikt. Na een teken update en aanpassing in het werk, is het zwembad omgevormd naar een zwemvijver.
Ontwerp·Beplanting·Vijver·Terras·Hout
Waar de klant ook in de tuin gaat zitten relaxen, elk uitzicht is bijzonder
Ontwerp·Vijver·Gazon·Terras
In deze tuin kruizen mens en natuur zich perfect. Met ruimte voor natuur om te groeien.
Ontwerp·Vijver·Terras·Hout
Met waterpartijen en voldoende ruimte om te relaxen is dit een complete tuin.
Ontwerp·Beplanting·Vijver·Gazon·Terras
In deze idyllische tuin kunt u echt wegdromen. Ontdek de knusse hoekjes en verdwaal in deze tuin met karakter.
Wij houden van ontzorgen

Wat anderen over ons zeggen

Een bedrijf met goede kennis van zaken

Wij hebben een tuinontwerp laten maken en een beplantingsontwerp. Dit was zeer naar onze zin. Wij konden onze voorkeuren uitspreken en er is goed naar ons geluisterd. De tuin is erg mooi geworden zowel voor als achter. Alle planten zijn op elkaar afgestemd. De samenwerking was ook prima. De werknemers die hier zijn geweest hadden goede kennis van zaken. Wij kunnen Booiman tuinen bij iedereen aanraden. Top!
- hijken

Fantastisch

Super tevreden over onze complete nieuwe tuin. Zeer vriendelijk personeel en echte vakmensen (ook houtbouw). Zeer oplossingsgericht en afspraken worden nagekomen. Ook aftersales is top zonder gezeur worden planten vervangen als ze niet aanslaan. Al met al echte aanrader!! Vrienden van ons hebben dezelfde ervaringen opgedaan!
- Assen

Uitstekende service!

Booiman Tuinen heeft bij ons zowel de voor- als achtertuin gedaan. Het personeel is betrokken en zaken worden goed overlegd. Vakwerk en vooral de nazorg is top: er waren wat kleine dingetjes, je mag altijd bellen als er wat is en het wordt opgelost! Top, we zijn er erg blij mee.
- Beilen

4 sterren: goede service, goed behandeld

Goed bedrijf, harde werkers en een zeer sociale en nette omgang met ons als klant.
- Westerbork

4 sterren: goede service, goed behandeld

Het hele traject van tuinontwerp (ook in zeer plezierige samenwerking met tuinarchitect Kasper Klap), aanleg en nazorg is overall fantastisch gelopen. Kwaliteit van het geleverde werk zeer hoog. We zijn zeer tevreden met het resultaat; een tuin waar we nog meer dan verwacht volop van genieten. Contact met de medewerkers van Booiman (en Booiman zelf) was zeer plezierig en gaf en geeft veel vertrouwen. Zeker de nadruk op kwaliteit van het werk en product hebben we zeer gewaardeerd en is zeer zichtbaar in het finale resultaat. Complimenten en we bevelen jullie graag aan!
- Groningen

4 sterren: goede service, goed behandeld

Alles keurig aangelegd en conform afspraak.
- Leek
41 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.3/10
Waarom Booiman Tuinen?

Al ruim 25 jaar een begrip

Als ervaren hovenier maken wij uw ‘tuin dromen’ werkelijkheid. Bij Booiman Tuinen gaan we voor vakkundigheid en kwaliteit. Met meer dan 25 hoveniers werken wij al ruim 25 jaar met liefde aan tuinen. We hebben veel ervaring met het aanleggen van vijvers en zwemvijvers, dus bij ons zit u goed.

Bent u ook op zoek naar een hoveniersbedrijf voor vijver aanleg bij u in de buurt? U vindt ons door heel Nederland, zoals: Beilen, Assen, Groningen, Zwolle, Leeuwarden en meer.

U kunt bij ons terecht

Specialist voor ieder project

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.

Tuinaanleg Friesland

Tuinaanleg Groningen

Drenthe: Beilen, Assen, Emmen, Hoogeveen, Sneek, Roden

Groningen: Groningen, Veendam, Winschoten, Haren, Hoogezand

Friesland: Leeuwarden, Heerenveen, Drachten, Sneek

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u ook écht kunnen genieten van uw tuin? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Scroll naar top

Ontvang direct een scherp aanbod

Wij maken voor u een geheel vrijblijvende offerte op maat.

Vrijblijvend advies?