4.3/5
Bel ons voor vrijblijvend advies

Vijver aanleg

Breng uw tuin tot leven met een vijver of zwemvijver

Een vijver laten aanleggen, voegt een extra dimensie toe aan uw tuin. Water in uw tuin vormt een bron van leven en diversiteit. Naast planten, profiteren ook amfibieën, vogels en insecten van water in de tuin.

Booiman Tuinen heeft veel ervaring met het aanleggen van vijvers of natuurlijke zwemvijvers. Wilt u ook kunnen genieten van een prachtige vijver in uw tuin? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak.

 • Meer dan 25 jaar ervaring in vijver aanleg
 • Vakkundige hoveniers gaan voor kwaliteit (Appeltern Tuinexpert)
 • Altijd persoonlijk en gedegen advies
Klanten bevelen ons aan
4.2/5
Screenshot 2019 07 22 at 18.29.40

Direct en snel advies

Heeft u vragen over het laten aanleggen van een vijver? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Liever een offerte aanvragen?
GardenSwimm zwemvijvers

Ga voor een zwemvijver

Met een zwemvijver heeft u de uitstraling van een vijver en het plezier van een zwembad. Samen met GardenSwimm leggen we professionele zwemvijvers aan. Dit zijn altijd gesloten systemen die niet in verbinding staan met het grondwater. Zwemvijvers komen in diverse soorten en maten, van een organisch ontwerp met waterplanten tot een strak en modern design. 

 • Geniet van de schoonheid van een vijver en de vele ontwerpen die mogelijk zijn
 • Geen gebruik van chemicaliën, hierdoor heerlijk zacht zwemwater
 • Laag energie verbruik (zwemvijver met helofytenfilter)
 • Relatief weinig onderhoud (de natuur doet het meeste werk)
Zwemvijvers door GardenSwimm

Heerlijk zwemmen in uw eigen zwemvijver

Een zwemvijver is een combinatie tussen een zwembad en een vijver: de uitstraling van een vijver en het plezier van een zwembad. Het is eigenlijk nooit echt uitgevonden, maar ontstaan uit experimenten. Het is een uit de kluiten gegroeide vijver, die voldoende groot is om in te zwemmen en die voor dit doel een aantal bijzondere aanpassingen heeft ondergaan. Het zijn altijd gesloten systemen die niet in verbinding staan met het grondwater.

Heerlijk zwemmen in uw eigen zwemvijver

Een zwemvijver is een combinatie tussen een zwembad en een vijver: de uitstraling van een vijver en het plezier van een zwembad. Het is eigenlijk nooit echt uitgevonden, maar ontstaan uit experimenten. Het is een uit de kluiten gegroeide vijver, die voldoende groot is om in te zwemmen en die voor dit doel een aantal bijzondere aanpassingen heeft ondergaan. Het zijn altijd gesloten systemen die niet in verbinding staan met het grondwater.

Keuze voor een zwemvijver:

 • De schoonheid van een vijver en de vele ontwerpen die mogelijk zijn binnen het tuinontwerp
 • Geen gebruik van chemicaliën, hierdoor heerlijk zacht zwemwater
 • Laag energie verbruik (zwemvijver met helofytenfilter)
 • Relatief weinig onderhoud (de natuur doet het meeste werk)

Zwemvijver basis

In de basis zwemvijver zijn de wanden onder een natuurlijk talud uitgegraven. Waar nodig zijn deze verstevigd. De zwemvijver heeft veelal een organische vormgeving, waardoor deze qua uiterlijk geschikt is voor meerdere tuinen. Het rubberfolie dat gebruikt wordt, is tweedimensionaal vervaardigd.Het water wordt door een helofytenfilter geleid. Wegens de weinige bouwkundige elementen, liggen de kosten van deze zwemvijver verhoudingsgewijs het laagst. De vijver is niet geschikt voor bijverwarming.

Zwemvijver superieur

De superieur zwemvijver is de meest pure vorm van natuurwater: oftewel, ideaal voor de echte natuur- en plantenliefhebber. De verhouding planten en water is 50%/50%. Het zwemgedeelte bestaat meestal uit loodrechte wanden. De zwemvijver verbruikt extreem weinig energie, circa 10% van de overige types zwemvijvers.Het voordeel van deze vijver is, dat deze in de winter kan dienen als schaatsbaan(tje), doordat het water mag bevriezen. De vorm van de vijver is veelal organisch, waardoor u het idee heeft echt in een meertje te zwemmen. De vijver is niet geschikt voor bijverwarming.

Zwemvijver design

Een design zwemvijver lijkt qua vorm op een normaal zwembad, heeft (gedeeltelijk) loodrechte wanden en een strakke randafwerking. Deze randafwerking bestaat veelal uit natuursteen, lood of zink. In de zwemvijver bevindt zich een zwemgedeelte en een helofytenfilter. De verhouding planten en water is 70%/30%. Als u over een kleine ruimte beschikt is de design zwemvijver ideaal, gezien het feit dat deze op kleine oppervlaktes aangelegd kan worden. De zwemvijver is geschikt voor bijverwarming.

Zwembaden naturel

Het aanleggen van een zwembad naturel vergt de meeste technische werkzaamheden. Het heeft echter wel de kwaliteit van het water van een zwemvijver. De natuurlijke zwemvijvers worden vaak gemetseld, waarbij het helofytenfilter gedeelte afgescheiden wordt van het zwemgedeelte.De zwemvijver is geschikt voor bijverwarming en leent zich voor een roldek. Dit roldek kan het energieverbruik van de zwemvijver verminderen, wanneer het ’s nachts dicht is.

Publieke zwemvijver

Een natuurlijke zwemvijver als alternatief voor een chloorzwembad. In Nederland nog relatief onbekend, echter in het buitenland worden al veel zwemgelegenheden puur natuurlijk gezuiverd door waterplanten. Een unieke gelegenheid voor hotels, campings en wellness complexen om zich op een duurzame manier te profileren. De Nederlandse overheid is hier momenteel zo enthousiast over dat natuurlijke zwemvijvers op de milieulijst zijn gekomen en in aanmerking komen voor de VAMIL en/of MIA regeling, waardoor er extra fiscale aftrekmogelijkheden ontstaan.

Kijk ook eens op de site: www.gardenswimm.nl

Play Video

In de basis zwemvijver zijn de wanden onder een natuurlijk talud uitgegraven. Waar nodig zijn deze verstevigd. De zwemvijver heeft veelal een organische vormgeving, waardoor deze qua uiterlijk geschikt is voor meerdere tuinen. Het rubberfolie dat gebruikt wordt, is tweedimensionaal vervaardigd.Het water wordt door een helofytenfilter geleid. Wegens de weinige bouwkundige elementen, liggen de kosten van deze zwemvijver verhoudingsgewijs het laagst. De vijver is niet geschikt voor bijverwarming.

Vijver aanleg inspiratie

Projecten waar we trots op zijn

Met 25 jaar ervaring hebben we al aan vele mooie projecten mogen werken. Bekijk een aantal van onze tuinontwerpen en laat u inspireren.

Ontwerp·Vijver
Zwembad werd niet meer gebruikt. Na een teken update en aanpassing in het werk, is het zwembad omgevormd naar een zwemvijver.
Ontwerp·Beplanting·Vijver·Terras·Hout
Waar de klant ook in de tuin gaat zitten relaxen, elk uitzicht is bijzonder
Ontwerp·Vijver·Gazon·Terras
In deze tuin kruizen mens en natuur zich perfect. Met ruimte voor natuur om te groeien.
Ontwerp·Vijver·Terras·Hout
Met waterpartijen en voldoende ruimte om te relaxen is dit een complete tuin.
Ontwerp·Beplanting·Vijver·Gazon·Terras
In deze idyllische tuin kunt u echt wegdromen. Ontdek de knusse hoekjes en verdwaal in deze tuin met karakter.
Ontwerp·Beplanting·Vijver·Bestrating·Terras
De lengte van deze tuin vraagt om een prachtig lange vijver.
Wij houden van ontzorgen

Wat anderen over ons zeggen

Voor u een tuin aanleggen waarin u écht kunt genieten is waar wij blij van worden. Wij ontzorgen u dan ook graag gedurende het hele proces. Hoe anderen ons ervaren? Lees hieronder de recensies van een aantal klanten.

Waarom Booiman Tuinen?

Al ruim 25 jaar een begrip

Als ervaren hovenier maken wij uw ‘tuin dromen’ werkelijkheid. Bij Booiman Tuinen gaan we voor vakkundigheid en kwaliteit. Met meer dan 25 hoveniers werken wij al ruim 25 jaar met liefde aan tuinen. We hebben veel ervaring met het aanleggen van vijvers en zwemvijvers, dus bij ons zit u goed.

Bent u ook op zoek naar een hoveniersbedrijf voor vijver aanleg bij u in de buurt? U vindt ons door heel Nederland, zoals: Beilen, Assen, Groningen, Zwolle, Leeuwarden en meer.

 • Altijd persoonlijk en vakkundig advies
 • Vakkundige hoveniers voor kwaliteit (Appeltern Tuinexpert)
 • Meer dan 25 jaar ervaring
U kunt bij ons terecht

Specialist voor ieder project

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.

Tuinaanleg Friesland

Tuinaanleg Groningen

Drenthe: Beilen, Assen, Emmen, Hoogeveen, Sneek, Roden

Groningen: Groningen, Veendam, Winschoten, Haren, Hoogezand

Friesland: Leeuwarden, Heerenveen, Drachten, Sneek

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u ook écht kunnen genieten van uw tuin? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Scroll naar top

Ontvang direct een scherp aanbod

Wij maken voor u een geheel vrijblijvende offerte op maat.

Vrijblijvend advies?