8,6 63 beoordelingen Laatste beoordeling: 2 maanden geleden

Gazon laten aanleggen

Wilt u tot rust komen door meer groen in uw tuin? Een heerlijke plek om comfortabel te liggen of voor de (klein)kinderen om op te spelen? Dan leggen onze groene vingers met alle liefde uw siergazon, speelgazon of bloemenweide aan.

Het hele jaar door een groen gazon

Een mooi gazon is een echte blikvanger in de tuin. Toch wordt het groen en mooi houden ervan vaak onderschat. De basis voor een gezond gazon begint al bij de aanleg ervan. Ga voor het beste resultaat en laat deze aanbrengen door een specialist. Na aanleg heeft uw gazon nog extra liefde nodig en ook daar helpen wij u graag bij. Wij voorzien u namelijk van een bemestingsadvies op maat. Daarin vertellen wij u exact hoeveel, hoe vaak en welke bemesting te gebruiken om uw gazon mooi te houden. Wilt u het onderhoud aan uw gazon beperken? Dan installeren wij graag een robotmaaier voor u, zo geniet u continu van een strak gazon.

Persoonlijk advies op maat

Ook uw droomtuin realiseren? Neem dan contact op en maak een afspraak

Lorem ipsum dolor sit amet
Wat we voor u regelen

Uw gazon laten aanleggen door ons

Niet iedereen wil hetzelfde van zijn gazon. Waar de één het liefste naar zijn gazon kijkt, wil de ander er maximaal gebruik van maken. Lekker picknicken, zonnebaden en erop spelen. Voordat u ‘gazon’ roept, vragen wij door en daarna gaan wij pas zaaien. Of graszoden leggen, dat kan natuurlijk ook.

01.

Uw droomtuin in beeld

Om de tuin een verlengde van uw woning te maken, willen wij eerst weten hoe u in de tuin leeft en wat u mooi vindt. Wilt u een strak gazon met rechte lijnen? Een gazon met veel bloemen eromheen? Heeft u de tijd om het gras te laten inzaaien? Of wilt u sneller genieten en zijn daarom graszoden de beste keus?

02.

We komen bij u thuis

Daarna komen wij bij u thuis langs en bespreken uw wensen. Ook bekijken wij uw huidige tuin en letten hierbij op de ligging en de bodem. Deze spelen een belangrijke rol bij een mooi groen gazon.

03.

Tijd voor een uniek ontwerp

Nu we alles weten over u en uw droomtuin, maken we de tekening en het plan. Wilt u naast een nieuw gazon ook andere elementen aan uw tuin toevoegen? Dan vertaalt onze architect uw wensen naar een ontwerp op maat. Zo weten we zeker van elkaar dat we hetzelfde bedoelen en krijgen we achteraf alleen maar positieve verrassingen.

04.

Uw gazon laten aanleggen

Het plan is afgestemd en nu is het tijd om uw gazon aan te leggen. We beginnen met het verwijderen van het oude gras, inspecteren de grond en bemesten deze. Daarna brengen wij de graszoden aan of zaaien het nieuwe gras in.

05.

Mooi en gezond houden

Een gazon blijft helaas niet vanzelf groen en gezond. Dit vraagt om extra zorg en aandacht, zodat u zo lang mogelijk ervan geniet. Wilt u het zelf onderhouden, maar weet u niet goed hoe? Dan adviseren onze hoveniers over hoe u dit het beste doet, waaronder een bemestingsadvies op maat. Zo weet u precies welke mest te gebruiken, hoeveel en hoe vaak. Het is ook mogelijk om een robotmaaier door ons te laten installeren, zo beperkt u het onderhoud aan uw gazon tot een minimum. Toch liever laten doen? Dan komen wij graag langs om uw gazon te onderhouden.

Wij houden van ontzorgen

Dit zeggen klanten over ons

Helaas tuin niet af, drainage functioneert niet naar wens en bijzonder veel geld gekost dan begroot

We hebben bijna 30.000 euro aan extra kosten en meerwerk, totaal bijna 70.000 euro betaald en kijken nu op een tuin waar de drainage niet werkt en beplanting niet is afgemaakt. In plaats van mooi willen afmaken krijgen we alleen maar rekeningen met achteraf meerwerk waar we geen opdracht voor hebben gegeven. Kan helaas geen goede referentie geven en hoop dat anderen dit niet hoeven mee te maken.
- Paterswolde

Wat een vakmensen !

Onze tuin is gedeeltelijk opnieuw aangelegd. Naar volle tevredenheid. Een zeer plezierig bedrijf om mee te werken en alle mannen die bij ons gewerkt hebben zijn vaklui en bovendien bijzonder vriendelijk.
- Diever

Plan en uitvoering perfect! Professioneel team van gewoon doen!

Vanaf het begin een goed gevoel met Henk Booiman en zijn enthousiaste, betrokken en vakkundige mensen. Volledig nieuw en mooi tuinplan en perfecte uitvoering van tuin en bestrating. Het heeft even geduurd, want het was een grote klus, maar vond het iedere keer plezierig als de jongens hier aan het werk waren. Praktische insteek, klantgericht, positief gestemd, harde werkers en ook veel gelachen. Het resultaat mag er zijn! Of zoals ze daar in Beilen zeggen: 't is best!
- Peize

Uitstekend

Accuraat, positief ingesteld en dienstbaar
- Beilen

Gewoon een mooi berijf

Plezier werken met booiman tuinen geen gezeur gewoon doen!
- beilen

Komen de afspraken goed na.

Duidelijk, afspraak is afspraak.
- Westerbork

Prima en betrouwbaar hoveniersbedrijf

Al jaren onderhoudt Booiman Tuinen (met name Hans en meestal Martin) naar alle tevredenheid onze tuin. Deskundige en toegankelijke mensen met wie het fijn werken is. Ze nemen ons op een prettige manier en met een prima resultaat veel werk uit handen.
- Wittelte

Topspecialisten, excellent en vriendelijk advies en uitstekend werk

De medewerkers van Booiman waren niet alleen bijzonder vriendelijk en zeer deskundig in hun adviezen maar leverde ook prima werk en werkten heel schoon en netjes. Onze tuin heeft een enorme opkikker gekregen en we kunnen niet wachten tot alles in bloem gaat staan.
- Buinen

Creatief, goede oplossingen voor een mooie tuin.

De ideeën die werden aangedragen pasten goed bij onze wensen. De tuin is helemaal naar onze smaak. Het heeft een meerwaarde om Booiman Tuinen in te schakelen; het tuinontwerp is speels en ook echt anders dan als wij het zelf hadden bedacht. De hoveniers dachten ook tijdens het werk mee, brachten ideeën in en kwamen met mooie en passende planten en struiken. De communicatie rondom de planning verliep wat stroever. Dit is normaliter, bij een woonhuis, misschien niet zo erg, maar in ons geval was een strakke planning belangrijk omdat het om een vakantiewoning ging die ook verhuurd werd. Nadat we hier nog een keer goed over gesproken hadden met Booiman Tuinen is dit alsnog goed opgepakt. We zijn al met al heel tevreden!
- Dwingeloo

Een erg goed en betrouwbaar bedrijf

In 2022 is onze tuin door Booiman Tuinen aangelegd. Tijdens de voorbereiding is er goed geluisterd naar onze wensen en die zijn daarna naar alle tevredenheid uitgevoerd. Kortom wij hebben een schitterende tuin.
- Hooghalen
63 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.6/10
Waarom Booiman Tuinen

Werken met Booiman Tuinen

Al ruim 29 jaar maken wij mooie tuinen en daar zijn onze klanten ontzettend tevreden over. Deze blije klanten vertellen het voort en daardoor komt meer dan 90% van onze nieuwe opdrachten via hen binnen.

Werken met ons betekent voor u:

  • Een nette en vakkundig onderhouden tuin, dus minder omkijken naar en meer genieten van de tuin.
  • Een partner met ruime ervaring en voor wie geen enkel tuinproject te klein of te groot is.
  • Een persoonlijk maatwerkadvies door Henk Booiman, gewoon bij u thuis.
  • Lekker genieten van een tuin die volledig aansluit op uw wensen, voorkeuren én budget.
In de afgelopen 30 jaar al meer dan 1.000 tuinen aangelegd
Onze vakkundige collega’s ontzorgen u van A tot Z
Persoonlijk maatwerkadvies gewoon bij u thuis
Dé alleskunner op het gebied van tuinen
Vraag & Antwoord

Veelgestelde vragen

De kosten voor een nieuw gazon lopen sterk uiteen. Dit hangt af van het type gazon, maar ook wat we verder voor u aanleggen in de tuin. Voor al onze klanten maken wij mooie tuinen. Van groot tot klein, in uiteenlopende stijlen, maar altijd passend bij uw wensen en budget.

Benieuwd wat het aanleggen van uw nieuwe gazon kost? Neem dan contact met ons op.

Voordat wij het nieuwe gazon aanleggen, verwijderen wij het oude gras en deze voeren wij voor u af. Hier hoeft u dus niks voor te doen.

Wanneer wij gras inzaaien of graszoden leggen gaan we deskundig te werk. We nemen eerst grondmonsters en inspecteren de verschillende grondlagen in uw tuin. Zo weten wij wat er nodig is om een prachtig gazon aan te leggen.

Bij de aanleg van het gazon gaan we eerst bezig met de voorbereiding. Dit houdt in het oude verwijderen, de grond egaliseren en bemesten met organische meststoffen. Daarna gaan de graszoden erop en drukken wij deze aan met de gazonwals zodat deze stevig kunnen aarden.

Nadat het oude gras verwijderd is, inspecteren wij de grond en egaliseren deze. Vervolgens bemesten we de grond met organische meststoffen, zodat het voldoende voeding bevat voor de nieuwe graszaden. Na het inzaaien is het belangrijk om het nieuwe gazon regelmatig te sproeien. Onze hoveniers adviseren u hier uitgebreid over.

Afhankelijk van het type gazon dat u wilt, gebruiken we graszaden voor een speelgazon, siergazon of schaduwgazon.

Een gazon laten aanleggen kan het gehele jaar. Het gras inzaaien kan in principe het hele jaar, maar het meest ideale moment is het najaar. Wilt u in het voorjaar een nieuw gazon? Dan raden wij aan om graszoden aan te laten leggen.

Na de aanleg van graszoden kunt u na enkele weken het nieuwe gazon betreden. Wanneer het gras ingezaaid is duurt het langer. Dit hangt af van de ligging van het gazon en ook de temperatuur in die tijd van het jaar. Is het warm en vochtig? Dan staat het nieuwe gazon er zo. Is het juist koud of erg droog? Dan duurt het even wat langer.

Wilt u snel gebruik maken van uw nieuwe gazon? Dan raden wij aan om graszoden te laten leggen.

Benieuwd wat de beste oplossing is voor uw tuin? Neem dan contact met ons op.

Door een robotmaaier te installeren beperkt u het onderhoud aan uw gazon tot een minimum. U hoeft minder te verticuteren, kalk te strooien en te bemesten. De robotmaaier houdt uw gazon continu mooi strak en het gemaaide gras is een uitstekende voeding voor uw gazon.

Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons een bericht.

Scroll naar boven

Ontvang direct een scherp aanbod

Wij maken voor u een geheel vrijblijvende offerte op maat.

Contact