Fraud Blocker Uw gazon laten aanleggen door Booiman Tuinen
8,7 71 beoordelingen Laatste beoordeling: 4 maanden geleden

Gazon laten aanleggen

Wilt u tot rust komen door meer groen in uw tuin? Een heerlijke plek om comfortabel te liggen of voor de (klein)kinderen om op te spelen? Dan leggen onze groene vingers met alle liefde uw siergazon, speelgazon of bloemenweide aan.

Het hele jaar door een groen gazon

Een mooi gazon is een echte blikvanger in de tuin. Toch wordt het groen en mooi houden ervan vaak onderschat. De basis voor een gezond gazon begint al bij de aanleg ervan. Ga voor het beste resultaat en laat deze aanbrengen door een specialist. Na aanleg heeft uw gazon nog extra liefde nodig en ook daar helpen wij u graag bij. Wij voorzien u namelijk van een bemestingsadvies op maat. Daarin vertellen wij u exact hoeveel, hoe vaak en welke bemesting te gebruiken om uw gazon mooi te houden. Wilt u het onderhoud aan uw gazon beperken? Dan installeren wij graag een robotmaaier voor u, zo geniet u continu van een strak gazon.

Persoonlijk advies op maat

Ook uw droomtuin realiseren? Neem dan contact op en maak een afspraak

Lorem ipsum dolor sit amet
Wat we voor u regelen

Uw gazon laten aanleggen door ons

Niet iedereen wil hetzelfde van zijn gazon. Waar de één het liefste naar zijn gazon kijkt, wil de ander er maximaal gebruik van maken. Lekker picknicken, zonnebaden en erop spelen. Voordat u ‘gazon’ roept, vragen wij door en daarna gaan wij pas zaaien. Of graszoden leggen, dat kan natuurlijk ook.

01.

Uw droomtuin in beeld

Om de tuin een verlengde van uw woning te maken, willen wij eerst weten hoe u in de tuin leeft en wat u mooi vindt. Wilt u een strak gazon met rechte lijnen? Een gazon met veel bloemen eromheen? Heeft u de tijd om het gras te laten inzaaien? Of wilt u sneller genieten en zijn daarom graszoden de beste keus?

02.

We komen bij u thuis

Daarna komen wij bij u thuis langs en bespreken uw wensen. Ook bekijken wij uw huidige tuin en letten hierbij op de ligging en de bodem. Deze spelen een belangrijke rol bij een mooi groen gazon.

03.

Tijd voor een uniek ontwerp

Nu we alles weten over u en uw droomtuin, maken we de tekening en het plan. Wilt u naast een nieuw gazon ook andere elementen aan uw tuin toevoegen? Dan vertaalt onze architect uw wensen naar een ontwerp op maat. Zo weten we zeker van elkaar dat we hetzelfde bedoelen en krijgen we achteraf alleen maar positieve verrassingen.

04.

Uw gazon laten aanleggen

Het plan is afgestemd en nu is het tijd om uw gazon aan te leggen. We beginnen met het verwijderen van het oude gras, inspecteren de grond en bemesten deze. Daarna brengen wij de graszoden aan of zaaien het nieuwe gras in.

05.

Mooi en gezond houden

Een gazon blijft helaas niet vanzelf groen en gezond. Dit vraagt om extra zorg en aandacht, zodat u zo lang mogelijk ervan geniet. Wilt u het zelf onderhouden, maar weet u niet goed hoe? Dan adviseren onze hoveniers over hoe u dit het beste doet, waaronder een bemestingsadvies op maat. Zo weet u precies welke mest te gebruiken, hoeveel en hoe vaak. Het is ook mogelijk om een robotmaaier door ons te laten installeren, zo beperkt u het onderhoud aan uw gazon tot een minimum. Toch liever laten doen? Dan komen wij graag langs om uw gazon te onderhouden.

Wij houden van ontzorgen

Dit zeggen klanten over ons

Van binnenplaats tot organische tuin

Booijman hielp onze binnenplaats te veranderen in een organische tuin. Met o.a. luifruit en leuke bloesem rijke bomen. Het grondwerk werd opnieuw gedaan en er werden verrassende ronde paadjes in gelegd. Het oude straatwerk werd opnieuw gebruikt. En komt nu pas echt mooi tot zijn recht. Er is hierdoor een basis van rust en ruimte in de tuin ontstaan. De schuttingen zijn vernieuwd en de tuin overkapping is ge-upgrade. Het past nu qua positie en hoogte beter in de tuin. De beplanting werd net voor de winter aangebracht. Na maanden van regen vonden wij het spannend of het wel allemaal was aangeslagen. Nou het begint heel mooi allemaal uit te lopen. We verheugen ons al op de rest van het jaar. De vakmensen, van Booijman, zijn prettig in de omgang en je kunt ze goed om huis hebben. En als er wat was dan kwamen ze snel langs om het te verhelpen of aan te passen.
- Beilen

Betrouwbaar en goede kwaliteit

Booiman tuinen heeft onze nieuwe tuin aangelegd na de bouw van ons nieuwe huis. De commnunicatie was heel erg goed en prettig, als wij om nog extra dingen vroegen ( bijv. bestrating of een kant- en - klare grasmat ipv ingezaaid gazon) of als er iets niet helemaal goed was gegaan ( bijv. water bleef staan op de oprit) dan werd dit snel en vakkundig opgelost. Afspraken werden goed nagekomen, de communicatie was prettig, de oprit en het terras is heel erg mooi geworden en we hebben gemerkt dat het een goed geolied bedrijf is. Kortom, wij zijn heel erg tevreden.
- Zweeloo

zeer vakkundig

alles wordt goed doordacht hoog niveau
- haren

Kan niet beter!

De aanleg en het onderhoud van mijn kleine tuintje is een feestje voor mij! Lijkt heel ruim, alles wat ik graag wilde is gerealiseerd. Onderhoud al even netjes en correct, alles schoon, opgeruimd en gevoed Personeel zeer vriendelijk en opgewekt! Er blijft niets te wensen over, toppers zijn het!
- Hoogeveen
71 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.7/10
Waarom Booiman Tuinen

Werken met Booiman Tuinen

Al ruim 29 jaar maken wij mooie tuinen en daar zijn onze klanten ontzettend tevreden over. Deze blije klanten vertellen het voort en daardoor komt meer dan 90% van onze nieuwe opdrachten via hen binnen.

Werken met ons betekent voor u:

  • Een nette en vakkundig onderhouden tuin, dus minder omkijken naar en meer genieten van de tuin.
  • Een partner met ruime ervaring en voor wie geen enkel tuinproject te klein of te groot is.
  • Een persoonlijk maatwerkadvies door Henk Booiman, gewoon bij u thuis.
  • Lekker genieten van een tuin die volledig aansluit op uw wensen, voorkeuren én budget.
In de afgelopen 30 jaar al meer dan 1.000 tuinen aangelegd
Onze vakkundige collega’s ontzorgen u van A tot Z
Persoonlijk maatwerkadvies gewoon bij u thuis
Dé alleskunner op het gebied van tuinen
Vraag & Antwoord

Veelgestelde vragen

De kosten voor een nieuw gazon lopen sterk uiteen. Dit hangt af van het type gazon, maar ook wat we verder voor u aanleggen in de tuin. Voor al onze klanten maken wij mooie tuinen. Van groot tot klein, in uiteenlopende stijlen, maar altijd passend bij uw wensen en budget.

Benieuwd wat het aanleggen van uw nieuwe gazon kost? Neem dan contact met ons op.

Voordat wij het nieuwe gazon aanleggen, verwijderen wij het oude gras en deze voeren wij voor u af. Hier hoeft u dus niks voor te doen.

Wanneer wij gras inzaaien of graszoden leggen gaan we deskundig te werk. We nemen eerst grondmonsters en inspecteren de verschillende grondlagen in uw tuin. Zo weten wij wat er nodig is om een prachtig gazon aan te leggen.

Bij de aanleg van het gazon gaan we eerst bezig met de voorbereiding. Dit houdt in het oude verwijderen, de grond egaliseren en bemesten met organische meststoffen. Daarna gaan de graszoden erop en drukken wij deze aan met de gazonwals zodat deze stevig kunnen aarden.

Nadat het oude gras verwijderd is, inspecteren wij de grond en egaliseren deze. Vervolgens bemesten we de grond met organische meststoffen, zodat het voldoende voeding bevat voor de nieuwe graszaden. Na het inzaaien is het belangrijk om het nieuwe gazon regelmatig te sproeien. Onze hoveniers adviseren u hier uitgebreid over.

Afhankelijk van het type gazon dat u wilt, gebruiken we graszaden voor een speelgazon, siergazon of schaduwgazon.

Een gazon laten aanleggen kan het gehele jaar. Het gras inzaaien kan in principe het hele jaar, maar het meest ideale moment is het najaar. Wilt u in het voorjaar een nieuw gazon? Dan raden wij aan om graszoden aan te laten leggen.

Na de aanleg van graszoden kunt u na enkele weken het nieuwe gazon betreden. Wanneer het gras ingezaaid is duurt het langer. Dit hangt af van de ligging van het gazon en ook de temperatuur in die tijd van het jaar. Is het warm en vochtig? Dan staat het nieuwe gazon er zo. Is het juist koud of erg droog? Dan duurt het even wat langer.

Wilt u snel gebruik maken van uw nieuwe gazon? Dan raden wij aan om graszoden te laten leggen.

Benieuwd wat de beste oplossing is voor uw tuin? Neem dan contact met ons op.

Door een robotmaaier te installeren beperkt u het onderhoud aan uw gazon tot een minimum. U hoeft minder te verticuteren, kalk te strooien en te bemesten. De robotmaaier houdt uw gazon continu mooi strak en het gemaaide gras is een uitstekende voeding voor uw gazon.

Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons een bericht.

Scroll naar boven

Ontvang een offerte

Wij maken voor u een geheel vrijblijvende offerte op maat.

Contact