Fraud Blocker Moderne en strakke tuinen - voorbeelden, foto’s en ideeën | Booiman Tuinen
8,7 71 beoordelingen Laatste beoordeling: 3 maanden geleden
DSC 1160

Moderne en strakke tuinen
Voorbeelden, foto’s en ideeën

Bent u op zoek naar voorbeelden en foto’s van moderne tuinen om ideeën op te doen? Haal inspiratie uit deze moderne tuinontwerpen van anderen en ontdek hoe uw droomtuin eruitziet. Moderne tuinen van klein tot groot, van voortuin tot achtertuin; het kan allemaal!

Strakke tuin met ronde vormen
Strakke moderne kleine tuin met terras en veranda
Moderne tuin met vijver en cortenstaal
Lange smalle tuin met een kleine moderne vijver
Strakke en rustige tuin met borders
Strakke landelijke tuin met zwembad, jacuzzi en buitendouche
Strakke tuin met pergola
Kindvriendelijke tuin om in te leven
Een kleine achtertuin met overkapping
Organisch tuinontwerp met moderne tuinoverkapping

Typisch een moderne tuin

Een moderne tuin kenmerkt zich door een rustige, minimalistische en geordende uitstraling. Door het gebruik van strakke, rechte lijnen creëren we dat gevoel. Wilt u liever een iets speelser effect? Voeg dan strakke maar ronde vormen toe, zoals een rond terras of een ronde plantenborder. In de moderne tuin werken we met grote oppervlaktes en elementen omdat dit een ruimtelijk gevoel geeft. Denk aan een groot terras, gazon of bijvoorbeeld een vijver. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, zorgen grote elementen juist voor een ruimtelijker gevoel. Wanneer er veel kleine objecten in de tuin staan, geeft dit een propperig en hokkerig gevoel. Veelgebruikte kleuren voor de moderne tuin zijn: zwart, grijs, wit en groen. Toch liever iets meer kleur? Behoudt de minimalistische look and feel door te werken met een extra accentkleur. 

Planten voor een moderne tuin: van siergras tot plantenborders

Populaire planten voor een strakke en moderne tuin zijn onder andere siergrassen, lavendel en hortensia’s. Om de rustige uitstraling van de tuin te behouden, werken we met een select aantal planten en brengen deze gegroepeerd aan. Een mooie manier om dit te doen is door in de strakke tuin te werken met plantenborders. Zoekt u een meer industriële uitstraling? Werk dan met wat grovere materialen zoals ongeschuurd hout of cortenstaal. 

Strakke tuin: grind, tegels of juist veel groen?

Wilt u graag een moderne onderhoudsvrije tuin en overweegt u daarom grind of tegels? Vaak wordt gedacht dat meer groen zorgt voor meer onderhoud, maar het tegendeel is waar. Een tuin met dichtbegroeide beplanting biedt namelijk weinig ruimte voor onkruid. De gulden tussenweg: mooie bestrating combineren met onderhoudsarme beplanting en u heeft het  beste van beide werelden. 

Maak het af met de juiste verlichting en accessoires 

Heeft u in grote lijnen helder hoe uw ideale moderne tuin eruitziet? Dan is het tijd om de tuin aan te kleden met de juiste verlichting en accessoires. Wanneer u nadenkt over de aankleding van de tuin zijn hout, beton, bamboe, composiet en staal uitstekende materiaalkeuzes. Ook in de moderne tuin creëert verlichting de juiste sfeer. Denk bij deze tuinstijl aan lampen met rechte, strakke lijnen en een eenvoudig design. Naast verlichting spelen ook de accessoires een grote rol in het creëren van een strakke tuin. Een moderne tuin hoeft niet ongezellig te zijn en er is zeker ruimte voor accessoires. Houdt het rustig door te kiezen voor accessoires in de basiskleuren of de accentkleur van de tuin. Toch liever met wat meer kleur werken? Groepeer dan de accessoires en kies voor decoratie van hetzelfde materiaal. 

Van ideeën en inspiratie naar uw eigen moderne tuin aanleggen  

Hebben deze voorbeelden en foto’s van moderne tuinen u op ideeën gebracht? En is het hoog tijd om uw eigen moderne tuin aan te leggen? Onze tuinarchitecten en hoveniers gaan graag voor u aan de slag! Benieuwd hoe wij werken? Lees dan meer over een tuinontwerp laten maken.

In de afgelopen 30 jaar al meer dan 1.000 tuinen aangelegd
Onze vakkundige collega’s ontzorgen u van A tot Z
Persoonlijk maatwerkadvies gewoon bij u thuis
Dé alleskunner op het gebied van tuinen
Vraag & Antwoord

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons een bericht.

Scroll naar boven

Ontvang een offerte

Wij maken voor u een geheel vrijblijvende offerte op maat.

Contact