Fraud Blocker Tuinen met zwemvijvers - ideeën, foto’s en tuinontwerpen voor inspiratie | Booiman Tuinen
8,7 71 beoordelingen Laatste beoordeling: 3 maanden geleden

Tuinen met zwemvijvers
Ideeën, voorbeelden & tuinontwerpen

Droomt u ervan om te zwemmen in uw eigen tuin? Een tuin met zwemvijver is dan ideaal. Een genot om naar te kijken en heerlijk verfrissend op warme zomerdagen. Bekijk hier voorbeelden van tuinen met prachtige zwemvijvers in verschillende stijlen. Van strak, modern, tot landelijk, natuurlijk of met een vleugje luxe. Een heerlijk stukje wellness, gewoon in eigen tuin. Hoe lekker is dat?

Zwemvijvers van klein tot groot 

Bent u op zoek naar een zwemvijver voor een kleine of juist een grote tuin? Ga in gesprek met een specialist en laat u goed adviseren. De aanleg van een zwemvijver is een specialistische klus en wordt regelmatig onderschat. Dit is het type klus dat u beter direct goed kunt doen. Er zijn een aantal factoren van groot belang bij de aanleg van dit stukje zwemplezier. Denk hierbij aan de grootte en de ligging van uw tuin maar ook de gewenste locatie voor de zwemvijver. 

Ontdek welke zwemvijver bij u past 

Van strakke en moderne zwemvijvers tot landelijk en zelfs volledig natuurlijke zwemvijvers. Er is een hoop mogelijk en juist dat maakt het een ingewikkelde keuze. Een zwemvijver aanleggen gaat verder dan nadenken over de gewenste stijl. Wilt u de zwemvijver bijvoorbeeld kunnen afdekken en/of bijverwarmen? En hoe wilt u de vijver het liefste filteren? Door middel van een helofytenfilter, een teco filtersysteem of een natuurlijk filter op basis van planten en allen ondersteund door een pomp.

Creëer de gewenste stijl afwerking 

De lijnen en afwerking van de zwemvijver bepalen voor een groot deel de stijl. Zo kunt u kiezen voor strakke of juist ronde lijnen. De zwemvijver kan op verschillende manieren worden afgewerkt. Kies voor keien of planten en creëer zo een natuurlijke rand. Liever een strakke en moderne afwerking? Denk dan aan een brede opstaande rand van tegels of ander gewenst materiaal. Ook een vlonder van hout of composiet lijkt prachtig in combinatie met een zwemvijver. Een ideale plek voor ligbedjes om weer op te drogen na het zwemmen. 

Een natuurlijk geheel met uw tuin

In een droomtuin klopt het totale plaatje. Overal is om gedacht en ieder element sluit naadloos aan op uw gehele tuin. Van het lijnenspel, de gebruikte materialen tot aan de details. Juist daarom is het zo belangrijk om bij de aanleg van een zwemvijver een stapje terug te doen en na te denken over uw droomtuin. Dus.. Als u mocht kiezen, hoe zou uw tuin er dan uitzien? Als u tijd doorbrengt in de tuin, wat doet u dan? Waar kijkt u graag naar? Waar zit u dan het liefste? En welke kleuren en materialen ziet u? 

Uw eigen zwemvijver realiseren? 

Hebben deze voorbeelden en foto’s van prachtige tuinen met zwemvijvers u op ideeën gebracht? En is het hoog tijd om uw eigen zwemvijver te realiseren? Dan gaan onze tuinarchitecten en hoveniers graag voor u aan de slag! 

Benieuwd hoe wij werken? Lees meer over een zwemvijver laten aanleggen.

In de afgelopen 30 jaar al meer dan 1.000 tuinen aangelegd
Onze vakkundige collega’s ontzorgen u van A tot Z
Persoonlijk maatwerkadvies gewoon bij u thuis
Dé alleskunner op het gebied van tuinen
Scroll naar boven

Ontvang een offerte

Wij maken voor u een geheel vrijblijvende offerte op maat.

Contact