8,7 62 beoordelingen Laatste beoordeling: 5 dagen geleden
Foto najaar harken

Najaarsbeurt
goede verzorging voor flora én fauna

Wilt u in de lente weer genieten van een mooie tuin? Met een najaarsbeurt maakt u de tuin klaar voor de winterperiode én het voorjaar. Zodra de vaste planten beginnen af te sterven en de bomen en heesters hun blad verliezen, wordt het tijd om de bezem door de tuin te halen. De bladeren van het gras harken, de bomen snoeien.. maar dan bent u er nog niet. Er komt veel meer bij kijken. Heeft u zelf geen zin om door weer en wind de tuin een goede beurt te geven? Dan helpen wij u graag! Onze hoveniers weten precies wat uw tuin nodig heeft om de winter goed door te komen.

Een najaarsbeurt voor uw tuin

Uw tuin bloeide deze zomer uitbundig en bereidt zich nu voor op de winter. De natuur kan dit prima zelf, maar om straks weer optimaal van het nieuwe tuinseizoen te genieten helpen wij graag een handje. In het najaar is de grond nog warm en vochtig. Precies wat nieuwe planten nodig hebben om aan te slaan. Wilt u nieuwe planten in de tuin? Dan is het najaar het juiste moment om daarover na te denken. Wij bemesten het gazon zodat deze er in het voorjaar weer fris en gezond bijligt. We halen dan ook direct alle fruit, eikels en/of kastanjes van het gras, dat is wel zo fijn voor de robotmaaier. We snoeien bomen en heesters en ook de vaste planten snoeien we deels terug. Niet teveel, zodat dieren in de winterperiode voldoende beschutting en voeding vinden. Het blad onder de rododendrons laten we liggen, het organische materiaal voedt namelijk het bodemleven. Zo zorgen wij ervoor dat uw tuin (én haar kleine bewoners) goed voorbereid de winter ingaat.

Benieuwd wat wij voor uw tuin kunnen doen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Persoonlijk advies op maat

Ook uw tuin laten onderhouden? Neem dan contact op en maak een afspraak

Wat we voor u regelen

De bezem door de tuin: van gazon bemesten tot vijver schoonmaken

Van een tuin heeft u het hele jaar door plezier. Elk seizoen is er wel wat te zien en beleven. Het is daarbij belangrijk om uw tuin goed te onderhouden. Komt de winterperiode in zicht? Dan komt de tuin tot rust en is het tijd voor een grondige onderhoudsbeurt. Heeft u zelf geen tijd of zin om het onderhoud te doen? Geef het dan volledig uit handen en u heeft er geen omkijken meer naar. Wij helpen u graag om de tuin weer keurig strak te trekken.

01.

Uw wensen in beeld

Vindt u het fijn dat we structureel langskomen of heeft uw tuin eenmalig een onderhoudsbeurt nodig? Besteedt u graag alles uit? Of doet u het liever zelf met wat advies van ons? Wat verdient er allemaal aandacht in uw tuin? Graag nemen wij uw wensen door tijdens een persoonlijk gesprek, zodat onze dienstverlening daar volledig op aansluit.

02.

Uw najaarsbeurt op maat

We weten precies welke aandacht uw tuin in het najaar nodig heeft en wat u van ons verwacht. Hiervoor maken we een persoonlijk voorstel op maat. We kijken naar de onderhoudswerkzaamheden, de frequentie ervan en het type en de omvang van de tuin.

03.

Aan de slag

Staan alle werkzaamheden die uw tuin nodig heeft in het voorstel? De najaarsbeurt wordt dan ingepland en onze hoveniers komen langs voor het onderhoud in uw tuin.

Wij houden van ontzorgen

Dit zeggen klanten over ons

Wat een vakmensen !

Onze tuin is gedeeltelijk opnieuw aangelegd. Naar volle tevredenheid. Een zeer plezierig bedrijf om mee te werken en alle mannen die bij ons gewerkt hebben zijn vaklui en bovendien bijzonder vriendelijk.
- Diever

Plan en uitvoering perfect! Professioneel team van gewoon doen!

Vanaf het begin een goed gevoel met Henk Booiman en zijn enthousiaste, betrokken en vakkundige mensen. Volledig nieuw en mooi tuinplan en perfecte uitvoering van tuin en bestrating. Het heeft even geduurd, want het was een grote klus, maar vond het iedere keer plezierig als de jongens hier aan het werk waren. Praktische insteek, klantgericht, positief gestemd, harde werkers en ook veel gelachen. Het resultaat mag er zijn! Of zoals ze daar in Beilen zeggen: 't is best!
- Peize

Uitstekend

Accuraat, positief ingesteld en dienstbaar
- Beilen

Gewoon een mooi berijf

Plezier werken met booiman tuinen geen gezeur gewoon doen!
- beilen

Komen de afspraken goed na.

Duidelijk, afspraak is afspraak.
- Westerbork

Prima en betrouwbaar hoveniersbedrijf

Al jaren onderhoudt Booiman Tuinen (met name Hans en meestal Martin) naar alle tevredenheid onze tuin. Deskundige en toegankelijke mensen met wie het fijn werken is. Ze nemen ons op een prettige manier en met een prima resultaat veel werk uit handen.
- Wittelte

Topspecialisten, excellent en vriendelijk advies en uitstekend werk

De medewerkers van Booiman waren niet alleen bijzonder vriendelijk en zeer deskundig in hun adviezen maar leverde ook prima werk en werkten heel schoon en netjes. Onze tuin heeft een enorme opkikker gekregen en we kunnen niet wachten tot alles in bloem gaat staan.
- Buinen

Creatief, goede oplossingen voor een mooie tuin.

De ideeën die werden aangedragen pasten goed bij onze wensen. De tuin is helemaal naar onze smaak. Het heeft een meerwaarde om Booiman Tuinen in te schakelen; het tuinontwerp is speels en ook echt anders dan als wij het zelf hadden bedacht. De hoveniers dachten ook tijdens het werk mee, brachten ideeën in en kwamen met mooie en passende planten en struiken. De communicatie rondom de planning verliep wat stroever. Dit is normaliter, bij een woonhuis, misschien niet zo erg, maar in ons geval was een strakke planning belangrijk omdat het om een vakantiewoning ging die ook verhuurd werd. Nadat we hier nog een keer goed over gesproken hadden met Booiman Tuinen is dit alsnog goed opgepakt. We zijn al met al heel tevreden!
- Dwingeloo

Een erg goed en betrouwbaar bedrijf

In 2022 is onze tuin door Booiman Tuinen aangelegd. Tijdens de voorbereiding is er goed geluisterd naar onze wensen en die zijn daarna naar alle tevredenheid uitgevoerd. Kortom wij hebben een schitterende tuin.
- Hooghalen

Goede en nette hovenier

Meedenkend en nette medewerkers bij Booiman Tuinen. Nette hovenier die meedenkt in de plannen en de jongens werken netjes. Afspraken worden nagekomen.
- Hooghalen
62 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.7/10
Waarom Booiman Tuinen

Werken met Booiman Tuinen

Al ruim 29 jaar maken wij mooie tuinen en daar zijn onze klanten ontzettend tevreden over. Deze blije klanten vertellen het voort en daardoor komt meer dan 90% van onze nieuwe opdrachten via hen binnen.

Werken met ons betekent voor u:

  • Een nette en vakkundig onderhouden tuin, dus minder omkijken naar en meer genieten van de tuin.
  • Een partner met ruime ervaring en voor wie geen enkel tuinproject te klein of te groot is.
  • Een persoonlijk maatwerkadvies door Henk Booiman, gewoon bij u thuis.
  • Lekker genieten van een tuin die volledig aansluit op uw wensen, voorkeuren én budget.
In de afgelopen 30 jaar al meer dan 1.000 tuinen aangelegd
Onze vakkundige collega’s ontzorgen u van A tot Z
Persoonlijk maatwerkadvies gewoon bij u thuis
Dé alleskunner op het gebied van tuinen
Vraag & Antwoord

Veelgestelde vragen

Samen bepalen we wat er gedaan moet worden. In de breedste zin geven we de gehele tuin een opknapbeurt en zorgen we ervoor dat de tuin winterklaar is.

  • Gazononderhoud, zoals het bemesten met (zeewier)kalk en het blad- en vruchtvrij maken. We verwijderen fruit, eikels en of kastanjes om beschadigingen aan de robotmaaier te voorkomen.
  • Onderhoud van uw beplanting,  zoals het vervangen, scheuren en opnieuw beplanten van de borders en het (deels) terugsnoeien van vaste planten.
  • Boomonderhoud, zoals snoeien en het verwijderen van dode takken. Bent u niet meer blij met de boom in uw tuin? Dan kunnen wij deze ook hakken of rooien. 
  • Vijvers schoonmaken, denk aan het aanbrengen van een net om bladeren te weren en het snoeien van waterplanten bij zwemvijvers ter voorkoming van teveel bladrot.
  • Daarnaast blazen we ook beregeningsinstallaties door zodat al het water eruit is en vorstschade voorkomen wordt.

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Neem dan contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Uiteraard! Onze hoveniers onderhouden met passie en plezier het gehele jaar door uw tuin. Tijdens uw vakantie een opfrisbeurt nodig? Wij doen het graag. U treft na de vakantie een nette tuin aan zonder onkruid en kunt nog heerlijk nagenieten. Daarnaast verzorgen wij ook de voorjaarsbeurt en het tuinonderhoud in de winter.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons een bericht.

Scroll naar boven

Ontvang direct een scherp aanbod

Wij maken voor u een geheel vrijblijvende offerte op maat.