Fraud Blocker Uw tuin winterklaar met onze najaarsbeurt | Booiman Tuinen
8,7 71 beoordelingen Laatste beoordeling: 2 maanden geleden
Foto najaar harken

Najaarsbeurt
goede verzorging voor flora én fauna

Wilt u in de lente weer genieten van een mooie tuin? Met een najaarsbeurt maakt u de tuin klaar voor de winterperiode én het voorjaar. Zodra de vaste planten beginnen af te sterven en de bomen en heesters hun blad verliezen, wordt het tijd om de bezem door de tuin te halen. De bladeren van het gras harken, de bomen snoeien.. maar dan bent u er nog niet. Er komt veel meer bij kijken. Heeft u zelf geen zin om door weer en wind de tuin een goede beurt te geven? Dan helpen wij u graag! Onze hoveniers weten precies wat uw tuin nodig heeft om de winter goed door te komen.

Een najaarsbeurt voor uw tuin

Uw tuin bloeide deze zomer uitbundig en bereidt zich nu voor op de winter. De natuur kan dit prima zelf, maar om straks weer optimaal van het nieuwe tuinseizoen te genieten helpen wij graag een handje. In het najaar is de grond nog warm en vochtig. Precies wat nieuwe planten nodig hebben om aan te slaan. Wilt u nieuwe planten in de tuin? Dan is het najaar het juiste moment om daarover na te denken. Wij bemesten het gazon zodat deze er in het voorjaar weer fris en gezond bijligt. We halen dan ook direct alle fruit, eikels en/of kastanjes van het gras, dat is wel zo fijn voor de robotmaaier. We snoeien bomen en heesters en ook de vaste planten snoeien we deels terug. Niet teveel, zodat dieren in de winterperiode voldoende beschutting en voeding vinden. Het blad onder de rododendrons laten we liggen, het organische materiaal voedt namelijk het bodemleven. Zo zorgen wij ervoor dat uw tuin (én haar kleine bewoners) goed voorbereid de winter ingaat.

Benieuwd wat wij voor uw tuin kunnen doen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Persoonlijk advies op maat

Ook uw tuin laten onderhouden? Neem dan contact op en maak een afspraak

Wat we voor u regelen

De bezem door de tuin: van gazon bemesten tot vijver schoonmaken

Van een tuin heeft u het hele jaar door plezier. Elk seizoen is er wel wat te zien en beleven. Het is daarbij belangrijk om uw tuin goed te onderhouden. Komt de winterperiode in zicht? Dan komt de tuin tot rust en is het tijd voor een grondige onderhoudsbeurt. Heeft u zelf geen tijd of zin om het onderhoud te doen? Geef het dan volledig uit handen en u heeft er geen omkijken meer naar. Wij helpen u graag om de tuin weer keurig strak te trekken.

01.

Uw wensen in beeld

Vindt u het fijn dat we structureel langskomen of heeft uw tuin eenmalig een onderhoudsbeurt nodig? Besteedt u graag alles uit? Of doet u het liever zelf met wat advies van ons? Wat verdient er allemaal aandacht in uw tuin? Graag nemen wij uw wensen door tijdens een persoonlijk gesprek, zodat onze dienstverlening daar volledig op aansluit.

02.

Uw najaarsbeurt op maat

We weten precies welke aandacht uw tuin in het najaar nodig heeft en wat u van ons verwacht. Hiervoor maken we een persoonlijk voorstel op maat. We kijken naar de onderhoudswerkzaamheden, de frequentie ervan en het type en de omvang van de tuin.

03.

Aan de slag

Staan alle werkzaamheden die uw tuin nodig heeft in het voorstel? De najaarsbeurt wordt dan ingepland en onze hoveniers komen langs voor het onderhoud in uw tuin.

Wij houden van ontzorgen

Dit zeggen klanten over ons

Van binnenplaats tot organische tuin

Booijman hielp onze binnenplaats te veranderen in een organische tuin. Met o.a. luifruit en leuke bloesem rijke bomen. Het grondwerk werd opnieuw gedaan en er werden verrassende ronde paadjes in gelegd. Het oude straatwerk werd opnieuw gebruikt. En komt nu pas echt mooi tot zijn recht. Er is hierdoor een basis van rust en ruimte in de tuin ontstaan. De schuttingen zijn vernieuwd en de tuin overkapping is ge-upgrade. Het past nu qua positie en hoogte beter in de tuin. De beplanting werd net voor de winter aangebracht. Na maanden van regen vonden wij het spannend of het wel allemaal was aangeslagen. Nou het begint heel mooi allemaal uit te lopen. We verheugen ons al op de rest van het jaar. De vakmensen, van Booijman, zijn prettig in de omgang en je kunt ze goed om huis hebben. En als er wat was dan kwamen ze snel langs om het te verhelpen of aan te passen.
- Beilen

Betrouwbaar en goede kwaliteit

Booiman tuinen heeft onze nieuwe tuin aangelegd na de bouw van ons nieuwe huis. De commnunicatie was heel erg goed en prettig, als wij om nog extra dingen vroegen ( bijv. bestrating of een kant- en - klare grasmat ipv ingezaaid gazon) of als er iets niet helemaal goed was gegaan ( bijv. water bleef staan op de oprit) dan werd dit snel en vakkundig opgelost. Afspraken werden goed nagekomen, de communicatie was prettig, de oprit en het terras is heel erg mooi geworden en we hebben gemerkt dat het een goed geolied bedrijf is. Kortom, wij zijn heel erg tevreden.
- Zweeloo

zeer vakkundig

alles wordt goed doordacht hoog niveau
- haren

Kan niet beter!

De aanleg en het onderhoud van mijn kleine tuintje is een feestje voor mij! Lijkt heel ruim, alles wat ik graag wilde is gerealiseerd. Onderhoud al even netjes en correct, alles schoon, opgeruimd en gevoed Personeel zeer vriendelijk en opgewekt! Er blijft niets te wensen over, toppers zijn het!
- Hoogeveen
71 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.7/10
Waarom Booiman Tuinen

Werken met Booiman Tuinen

Al ruim 29 jaar maken wij mooie tuinen en daar zijn onze klanten ontzettend tevreden over. Deze blije klanten vertellen het voort en daardoor komt meer dan 90% van onze nieuwe opdrachten via hen binnen.

Werken met ons betekent voor u:

  • Een nette en vakkundig onderhouden tuin, dus minder omkijken naar en meer genieten van de tuin.
  • Een partner met ruime ervaring en voor wie geen enkel tuinproject te klein of te groot is.
  • Een persoonlijk maatwerkadvies door Henk Booiman, gewoon bij u thuis.
  • Lekker genieten van een tuin die volledig aansluit op uw wensen, voorkeuren én budget.
In de afgelopen 30 jaar al meer dan 1.000 tuinen aangelegd
Onze vakkundige collega’s ontzorgen u van A tot Z
Persoonlijk maatwerkadvies gewoon bij u thuis
Dé alleskunner op het gebied van tuinen
Vraag & Antwoord

Veelgestelde vragen

Samen bepalen we wat er gedaan moet worden. In de breedste zin geven we de gehele tuin een opknapbeurt en zorgen we ervoor dat de tuin winterklaar is.

  • Gazononderhoud, zoals het bemesten met (zeewier)kalk en het blad- en vruchtvrij maken. We verwijderen fruit, eikels en of kastanjes om beschadigingen aan de robotmaaier te voorkomen.
  • Onderhoud van uw beplanting,  zoals het vervangen, scheuren en opnieuw beplanten van de borders en het (deels) terugsnoeien van vaste planten.
  • Boomonderhoud, zoals snoeien en het verwijderen van dode takken. Bent u niet meer blij met de boom in uw tuin? Dan kunnen wij deze ook hakken of rooien. 
  • Vijvers schoonmaken, denk aan het aanbrengen van een net om bladeren te weren en het snoeien van waterplanten bij zwemvijvers ter voorkoming van teveel bladrot.
  • Daarnaast blazen we ook beregeningsinstallaties door zodat al het water eruit is en vorstschade voorkomen wordt.

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Neem dan contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Uiteraard! Onze hoveniers onderhouden met passie en plezier het gehele jaar door uw tuin. Tijdens uw vakantie een opfrisbeurt nodig? Wij doen het graag. U treft na de vakantie een nette tuin aan zonder onkruid en kunt nog heerlijk nagenieten. Daarnaast verzorgen wij ook de voorjaarsbeurt en het tuinonderhoud in de winter.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons een bericht.

Scroll naar boven

Ontvang een offerte

Wij maken voor u een geheel vrijblijvende offerte op maat.

Contact