Fraud Blocker Tuinen met vijvers - ideeën, voorbeelden en tuinontwerpen | Booiman Tuinen
8,7 71 beoordelingen Laatste beoordeling: 3 maanden geleden

Tuinen met vijvers
Ideeën, voorbeelden & tuinontwerpen

Lijkt een vijver in de tuin u fantastisch? Bekijk hier voorbeelden en tuinontwerpen van prachtige tuinen met vijvers. Van strak en modern tot landelijk, natuurlijk en idyllisch om heerlijk bij weg te dromen. Doe ideeën en nieuwe inspiratie op zodat u helder krijgt hoe uw ideale vijver eruitziet.

Van kleine tot grote vijvers en alles ertussenin 

Kijken en luisteren naar water kalmeert ons brein. Een vijver is een prachtig en rustgevend element in zowel kleine als grote tuinen. De keuze is reuze en daarom is het goed om na te denken over de vijver die bij ú past. Houdt u van strakke lijnen of liever rond en speels? Hoe wilt u vijver gebruiken? Gewoon om naar te kijken of wilt u vissen houden? En wat vindt u mooi qua beplanting? Bekijk de voorbeelden en ervaar wat u aanspreekt. Bewaar de afbeeldingen eenvoudig op Pinterest en keer hier later weer terug voor nieuwe inspiratie. 

Creëer de juiste stijl met de vijverrand afwerking 

De stijl van de vijver wordt bepaald door de lijnen, maar ook de vijverrand afwerking. Denk aan een strakke en moderne vijver met een grote opstaande rand van staal of bijvoorbeeld cortenstaal. Vijvers met cortenstaal zijn erg populair. Dit type materiaal geeft een stoere en robuuste look, maar brengt toch wat kleur in de tuin. Of houdt u meer van een landelijke en idyllische vijver? Wellicht helemaal geen rand, maar een afwerking met losse keien? Het kan allemaal. Ook is het mogelijk om de vijverrand af te werken met diverse materialen waaronder een metalen of stenen rand op maat. Ontdek wat bij u past en realiseer uw droomtuin. 

Een vijver die naadloos aansluit op uw tuin

Een goed aangelegde vijver sluit naadloos aan op de rest van de tuin. Zowel de lijnen, de materialen als de details passen goed in het geheel. Denk hierbij aan een vlonder van hout of composiet die aansluit op uw tuin. En vergeet ook de verlichting niet. Een vijver is prachtig om naar te kijken, overdag maar ook ‘s avonds. Door te kiezen voor de juiste verlichting geniet u altijd van uw droomvijver! 

Uw eigen droomvijver laten aanleggen? 

Hebben deze voorbeelden en foto’s van mooie tuinen met vijvers u op ideeën gebracht? En weet u precies hoe uw ideale vijver eruitziet? Dan gaan onze tuinarchitecten en hoveniers graag voor u aan de slag! 

Benieuwd hoe wij werken? Lees meer over een vijver laten aanleggen.

In de afgelopen 30 jaar al meer dan 1.000 tuinen aangelegd
Onze vakkundige collega’s ontzorgen u van A tot Z
Persoonlijk maatwerkadvies gewoon bij u thuis
Dé alleskunner op het gebied van tuinen
Scroll naar boven

Ontvang een offerte

Wij maken voor u een geheel vrijblijvende offerte op maat.

Contact