Beplantingsplan laten maken door een tuinarchitect

Wilt u meer tot rust komen in uw tuin? Genieten van mooie kleuren en u omgeven met groen? Een uniek beplantingsplan laten maken brengt uw tuin tot leven. Ontspannend voor u en goed voor de natuur. Wij helpen u graag aan beplantingsplannen voor onder andere een moestuin, een pluktuin en nieuwe of bestaande borders. En ook het beplanten van opritten, tot voor- en achtertuinen.

Het hele jaar plezier van een mooie en levendige tuin

In een goed beplantingsplan werken alle planten met elkaar samen. Ze wisselen elkaar af in kleur, hoogte en bloeiperiode. Tijdens welk seizoen u ook in de tuin kijkt, er is altijd wat moois te zien. In de zomer een fijn thuis voor insecten, zoals bijen en vlinders en in het najaar voor de egel. Lang blijven genieten van een mooie tuin, betekent ook onderhoud. Ons werk stopt niet na het aanbrengen van de beplanting, wij voorzien u namelijk ook van een onderhoudsadvies inclusief een bemestingsplan op maat. Zo weet u precies hoeveel, hoe vaak en welk type bemesting u nodig heeft om uw tuin mooi te houden.

Persoonlijk advies op maat

Ook uw droomtuin realiseren? Neem dan contact op en maak een afspraak

Engelse beplanting
Klassieke beplanting
Moderne beplanting
Romantische beplanting
Weelderig Natuurlijk
Ruig
Wat we voor u regelen

Een beplantingsplan laten maken door ons

Niet iedere plant doet het goed op iedere plek en soms zelfs niet in iedere tuin. Om planten goed te laten aanslaan is het belangrijk om te kijken wat daarvoor nodig is. Hierbij kijken we naar uw wensen, de ligging van uw tuin en ook uw bodem.

01.

Uw droomtuin in beeld

Om van uw droom een echte tuin te maken, willen wij precies weten hoe deze eruitziet en wat u het liefste doet in de tuin. Wilt u graag tuinieren in uw moestuin en hiervoor een kas laten bouwen? Lijkt het u prachtig om bloemen te plukken in uw eigen bloemenweide? Of vindt u planten prachtig om naar te kijken, maar wilt u weinig tijd besteden aan het onderhoud? Wat voor vormen worden er gebruikt in de tuin? Bevat uw tuin veel groen, kleur of een ideale mix van beiden? Kortom: wat zijn al uw wensen en verlangens op het gebied van de tuin.

02.

We komen bij u thuis

Daarna komen we bij u langs langs en bespreken we nogmaals uw wensen. Ook nemen we voorbeelden mee en delen onze ideeën met u. Zoekt u naar prachtige alternatieven voor de veelgebruikte planten zoals een plataan of een beukenhaag? Dan stellen wij unieke planten voor, die maar weinig mensen in de tuin hebben. Ook bekijken we uw huidige tuin en letten hierbij op de ligging en de bodem.

03.

Uw beplantingsplan laten maken

Nu we alles weten over u en uw ideale tuin, vertalen we dit naar het beplantingsplan op maat. Zo weten we zeker van elkaar dat we hetzelfde bedoelen en heeft u van tevoren een goed beeld van uw nieuwe tuin.

Wilt u naast beplanting ook andere nieuwe elementen aan uw tuin toevoegen? Dan maken wij in deze fase een uniek tuinontwerp, waar het beplantingsplan volledig op aansluit.

04.

Beplanting aanbrengen

Bent u helemaal blij met de geselecteerde planten en bent u het eens met het plan? Dan steken onze hoveniers de handen uit de mouwen om uw ideale tuin te creëren. Ook voorzien wij u van een bemestingsadvies op maat, zodat u precies weet hoe u de tuin mooi en gezond houdt. Denk aan het gebruik van het type mest, de hoeveelheid en de frequentie ervan.

Wij houden van ontzorgen

Dit zeggen klanten over ons

Prima

Goed tuinbedrijf, mooie ideeën, goede kwaliteit en materialen, kundige medewerkers. Verbeterpunt is communicatie.
- Groningen

Top

Ben altijd weer blij dat de mannen weer weg zijn, want dan is alles weer top
- Rolde

Geweldig

Booiman Tuinen heeft van onze ‘parkeerplaats’ een prachtige tuin gemaakt waar het heerlijk vertoeven is.
- Diever

De beste hovenier van Noord Nederland

We werken al sinds 2002 met Booiman tuinen uit Beilen en altijd naar tevredenheid. Ze hebben gedreven en gekwalificeerde mensen in dienst die alles van planten en struiken afweten. Verder is het persoonlijk contact met Henk Booiman altijd zeer prettig. Een top hoveniersbedrijf die ervoor zorgt dat de tuin er altijd verzorgd uitziet.
- Assen

Booiman tuinen is een fijn hoveniersbedrijf waarin vakmanschap en klantvriendelijkheid samenkomt.

Henk Booiman heeft een mooi ontwerp laten maken voor de renovatie van onze tuin en heeft de juiste vakmensen in huis om dit ontwerp ook goed uit te voeren. Wij zijn erg tevreden met het eindresultaat.
- Leek

Booiman kwam langs voor plantentips en onderhoud

Tuin ziet er weer geweldig uit door perfect onderhoud en goede tips over vervanging van afgestorven planten. We zijn super tevreden met onze geweldige tuin!!
- Assen

Prima onderhoud en fijne mensen( Hans en Martin)

Goede adviezen ,fantastische verzorging
- Emmen

Een bedrijf met goede kennis van zaken

Wij hebben een tuinontwerp laten maken en een beplantingsontwerp. Dit was zeer naar onze zin. Wij konden onze voorkeuren uitspreken en er is goed naar ons geluisterd. De tuin is erg mooi geworden zowel voor als achter. Alle planten zijn op elkaar afgestemd. De samenwerking was ook prima. De werknemers die hier zijn geweest hadden goede kennis van zaken. Wij kunnen Booiman tuinen bij iedereen aanraden. Top!
- hijken

Fantastisch

Super tevreden over onze complete nieuwe tuin. Zeer vriendelijk personeel en echte vakmensen (ook houtbouw). Zeer oplossingsgericht en afspraken worden nagekomen. Ook aftersales is top zonder gezeur worden planten vervangen als ze niet aanslaan. Al met al echte aanrader!! Vrienden van ons hebben dezelfde ervaringen opgedaan!
- Assen

Uitstekende service!

Booiman Tuinen heeft bij ons zowel de voor- als achtertuin gedaan. Het personeel is betrokken en zaken worden goed overlegd. Vakwerk en vooral de nazorg is top: er waren wat kleine dingetjes, je mag altijd bellen als er wat is en het wordt opgelost! Top, we zijn er erg blij mee.
- Beilen
48 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.5/10
Waarom Booiman Tuinen

Werken met Booiman Tuinen

Al ruim 29 jaar maken wij mooie tuinen en daar zijn onze klanten ontzettend tevreden over. Deze blije klanten vertellen het voort en daardoor komt meer dan 90% van onze nieuwe opdrachten via hen binnen.

Werken met ons betekent voor u:

  • Een nette en vakkundig onderhouden tuin, dus minder omkijken naar en meer genieten van de tuin.
  • Een partner met ruime ervaring en voor wie geen enkel tuinproject te klein of te groot is.
  • Een persoonlijk maatwerkadvies door Henk Booiman, gewoon bij u thuis.
  • Lekker genieten van een tuin die volledig aansluit op uw wensen, voorkeuren én budget.
In de afgelopen 30 jaar al meer dan 1.000 tuinen aangelegd
Onze vakkundige collega’s ontzorgen u van A tot Z
Persoonlijk maatwerkadvies gewoon bij u thuis
Dé alleskunner op het gebied van tuinen
Vraag & Antwoord

Veelgestelde vragen

Dit hangt af van verschillende factoren zoals grootte van de tuin, type beplanting en wat er nodig is om die beplanting goed te laten aanslaan. Voor al onze klanten maken wij mooie tuinen die aansluiten op hun persoonlijke wensen én hun budget.

Benieuwd naar de investering om uw ideale tuin te creëren? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken.

Onze tuinarchitecten hebben allemaal hun eigen stijl, waardoor wij alle tuinstijlen creëren. Denk aan landelijk, modern, romantisch, Engels, Japans, natuurlijke tuinen en variërend van groot tot klein. Passend bij de stijl worden er strakke, ronde of juist organische vormen gebruikt. Ook bij de beplanting houden we rekening met uw wensen. Houdt u van een ruige, weelderige, nette of juist moderne tuin? Of liever klassiek en romantisch? Dan selecteren wij de planten die daarbij passen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? Neem dan contact met ons op.

Ja graag zelfs. We zijn gespecialiseerd in de gehele aanleg en onderhoud van uw tuin, maar de tuin beplanten doet ons groene hart net iets sneller kloppen.

Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons een bericht.

Scroll naar top

Ontvang direct een scherp aanbod

Wij maken voor u een geheel vrijblijvende offerte op maat.