Fraud Blocker Een infiltratiesysteem laten aanleggen | Booiman Tuinen
8,7 71 beoordelingen Laatste beoordeling: 3 maanden geleden

Een infiltratiesysteem laten aanleggen

Heeft u na een regenbui wateroverlast in uw tuin? Door een infiltratiesysteem aan te leggen wordt het regenwater opgeslagen en geleidelijk afgegeven aan de bodem. Op deze manier voorkomt u een te hoge druk op het riool en tegelijkertijd gebruikt u het regenwater om uitdroging van de bodem tegen te gaan. Wanneer de grond in uw tuin overwegend vochtig is, helpt een infiltratiesysteem ook om het vochtgehalte in de bodem goed te houden. Daarnaast kan bij wateroverlast in de tuin ook een drainage geplaatst worden om overtollig water af te voeren.

Regenwater geleidelijk aan afgeven aan uw tuin

Door een infiltratiesysteem te gebruiken wordt regenwater gedoseerd afgegeven aan de bodem in uw tuin. Hiermee voorkomt u een te natte grond en teveel druk op het riool. Is er meer regenwater dan dat de bodem nodig heeft? Dan stopt het infiltratiesysteem met het afgeven van water aan uw tuin. Het overtollig water kan alsnog afgevoerd worden via het riool of opgeslagen worden in een infiltratiekrat in de grond. Deze laatste methode heeft als voordeel dat het regenwater bewaard wordt, totdat de bodem weer vocht nodig heeft. Hierdoor heeft uw tuin nog langer voordeel van een regenbui. Wilt u het regenwater niet opslaan, maar alleen afvoeren? Dan is het ook mogelijk om door ons een drainage te laten plaatsen.

Persoonlijk advies op maat

Ook uw droomtuin realiseren? Neem dan contact op en maak een afspraak

Wat we voor u regelen

Infiltratiesysteem laten aanleggen door ons

Welk infiltratiesysteem de beste oplossing is voor uw tuin, hangt af van verschillende factoren. Denk onder andere aan de omvang van de tuin en ook de hoeveelheid harde oppervlakken versus waterdoorlatende oppervlakken. Daarom komen wij graag bij u thuis langs om de huidige situatie in kaart te brengen en u te helpen aan de juiste oplossing.

01.

Uw ideale tuin in beeld

Bij het aanleggen van een infiltratiesysteem wordt er gegraven in de grond. Wanneer de tuin op de schop gaat, is het een goed moment om te kijken of deze nog aansluit op uw wensen. Wilt u meer genieten van het buitenleven, maar biedt de tuin niet wat u hiervoor nodig heeft? Dan denken we graag met u mee over nieuwe beplanting, andere bestrating, het aanleggen van een mooi terras, het plaatsen van een overkapping of een (zwem)vijver.

02.

We komen bij u thuis

Na de eerste inventarisatie komen wij bij u thuis om persoonlijk kennis te maken. Het moment om uw huidige tuin te bekijken en te luisteren naar uw wensen en voorkeuren. Tijdens de afspraak laten we u graag zien wat er mogelijk is en zo ontdekken wij samen waar uw behoefte ligt.

03.

Het juiste infiltratiesysteem kiezen

Nadat wij alle input hebben verzameld, selecteren we een aantal geschikte infiltratiesystemen voor uw tuin. Wij zoeken alles voor u uit en tijdens een vervolgafspraak leggen wij de verschillende oplossingen voor. Samen doorlopen we het keuzeproces en delen onze adviezen met u.

04.

Aanleg van het infiltratiesysteem

Zijn we het eens over het ideale infiltratiesysteem voor uw tuin? Dan bestellen wij alle benodigde materialen. Zodra alles binnen is, nemen wij contact met u op voor een nieuwe afspraak. Vervolgens komen wij langs en installeren het infiltratiesysteem voor u.

Wij houden van ontzorgen

Dit zeggen klanten over ons

Van binnenplaats tot organische tuin

Booijman hielp onze binnenplaats te veranderen in een organische tuin. Met o.a. luifruit en leuke bloesem rijke bomen. Het grondwerk werd opnieuw gedaan en er werden verrassende ronde paadjes in gelegd. Het oude straatwerk werd opnieuw gebruikt. En komt nu pas echt mooi tot zijn recht. Er is hierdoor een basis van rust en ruimte in de tuin ontstaan. De schuttingen zijn vernieuwd en de tuin overkapping is ge-upgrade. Het past nu qua positie en hoogte beter in de tuin. De beplanting werd net voor de winter aangebracht. Na maanden van regen vonden wij het spannend of het wel allemaal was aangeslagen. Nou het begint heel mooi allemaal uit te lopen. We verheugen ons al op de rest van het jaar. De vakmensen, van Booijman, zijn prettig in de omgang en je kunt ze goed om huis hebben. En als er wat was dan kwamen ze snel langs om het te verhelpen of aan te passen.
- Beilen

Betrouwbaar en goede kwaliteit

Booiman tuinen heeft onze nieuwe tuin aangelegd na de bouw van ons nieuwe huis. De commnunicatie was heel erg goed en prettig, als wij om nog extra dingen vroegen ( bijv. bestrating of een kant- en - klare grasmat ipv ingezaaid gazon) of als er iets niet helemaal goed was gegaan ( bijv. water bleef staan op de oprit) dan werd dit snel en vakkundig opgelost. Afspraken werden goed nagekomen, de communicatie was prettig, de oprit en het terras is heel erg mooi geworden en we hebben gemerkt dat het een goed geolied bedrijf is. Kortom, wij zijn heel erg tevreden.
- Zweeloo

zeer vakkundig

alles wordt goed doordacht hoog niveau
- haren

Kan niet beter!

De aanleg en het onderhoud van mijn kleine tuintje is een feestje voor mij! Lijkt heel ruim, alles wat ik graag wilde is gerealiseerd. Onderhoud al even netjes en correct, alles schoon, opgeruimd en gevoed Personeel zeer vriendelijk en opgewekt! Er blijft niets te wensen over, toppers zijn het!
- Hoogeveen
71 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.7/10
Waarom Booiman Tuinen

Werken met Booiman Tuinen

Al ruim 29 jaar maken wij mooie tuinen en daar zijn onze klanten ontzettend tevreden over. Deze blije klanten vertellen het voort en daardoor komt meer dan 90% van onze nieuwe opdrachten via hen binnen.

Werken met ons betekent voor u:

  • Een nette en vakkundig onderhouden tuin, dus minder omkijken naar en meer genieten van de tuin.
  • Een partner met ruime ervaring en voor wie geen enkel tuinproject te klein of te groot is.
  • Een persoonlijk maatwerkadvies door Henk Booiman, gewoon bij u thuis.
  • Lekker genieten van een tuin die volledig aansluit op uw wensen, voorkeuren én budget.
In de afgelopen 30 jaar al meer dan 1.000 tuinen aangelegd
Onze vakkundige collega’s ontzorgen u van A tot Z
Persoonlijk maatwerkadvies gewoon bij u thuis
Dé alleskunner op het gebied van tuinen
Vraag & Antwoord

Veelgestelde vragen

Heeft u last van wateroverlast? Dan is het ook mogelijk om een drainagesysteem aan te laten leggen door ons. Graag komen wij bij u langs om samen de mogelijkheden te onderzoeken. Van daaruit kijken we welk systeem de beste oplossing voor uw tuin is.

Neem contact met ons op voor een maatwerkadvies.

Een drainage is bedoeld om water af te voeren en een infiltratiesysteem voert water af én slaat dit tegelijkertijd op. Stel de grond in uw tuin is op dit moment erg nat en het begint te regen. Dan slaat het infiltratiesysteem tijdelijk dit regenwater op en geeft het pas af aan de tuin wanneer de bodem weer droger wordt.

Ja absoluut! Door het gebruik van infiltratiekratten kunt u het overtollig regenwater bewaren en afgeven aan de tuin wanneer deze het weer nodig heeft.

Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons een bericht.

Scroll naar boven

Ontvang een offerte

Wij maken voor u een geheel vrijblijvende offerte op maat.

Contact