Een infiltratiesysteem laten aanleggen

Heeft u na een regenbui wateroverlast in uw tuin? Door een infiltratiesysteem aan te leggen wordt het regenwater opgeslagen en geleidelijk afgegeven aan de bodem. Op deze manier voorkomt u een te hoge druk op het riool en tegelijkertijd gebruikt u het regenwater om uitdroging van de bodem tegen te gaan. Wanneer de grond in uw tuin overwegend vochtig is, helpt een infiltratiesysteem ook om het vochtgehalte in de bodem goed te houden. Daarnaast kan bij wateroverlast in de tuin ook een drainage geplaatst worden om overtollig water af te voeren.

Regenwater geleidelijk aan afgeven aan uw tuin

Door een infiltratiesysteem te gebruiken wordt regenwater gedoseerd afgegeven aan de bodem in uw tuin. Hiermee voorkomt u een te natte grond en teveel druk op het riool. Is er meer regenwater dan dat de bodem nodig heeft? Dan stopt het infiltratiesysteem met het afgeven van water aan uw tuin. Het overtollig water kan alsnog afgevoerd worden via het riool of opgeslagen worden in een infiltratiekrat in de grond. Deze laatste methode heeft als voordeel dat het regenwater bewaard wordt, totdat de bodem weer vocht nodig heeft. Hierdoor heeft uw tuin nog langer voordeel van een regenbui. Wilt u het regenwater niet opslaan, maar alleen afvoeren? Dan is het ook mogelijk om door ons een drainage te laten plaatsen.

Persoonlijk advies op maat

Ook uw droomtuin realiseren? Neem dan contact op en maak een afspraak

Wat we voor u regelen

Infiltratiesysteem laten aanleggen door ons

Welk infiltratiesysteem de beste oplossing is voor uw tuin, hangt af van verschillende factoren. Denk onder andere aan de omvang van de tuin en ook de hoeveelheid harde oppervlakken versus waterdoorlatende oppervlakken. Daarom komen wij graag bij u thuis langs om de huidige situatie in kaart te brengen en u te helpen aan de juiste oplossing.

01.

Uw ideale tuin in beeld

Bij het aanleggen van een infiltratiesysteem wordt er gegraven in de grond. Wanneer de tuin op de schop gaat, is het een goed moment om te kijken of deze nog aansluit op uw wensen. Wilt u meer genieten van het buitenleven, maar biedt de tuin niet wat u hiervoor nodig heeft? Dan denken we graag met u mee over nieuwe beplanting, andere bestrating, het aanleggen van een mooi terras, het plaatsen van een overkapping of een (zwem)vijver.

02.

We komen bij u thuis

Na de eerste inventarisatie komen wij bij u thuis om persoonlijk kennis te maken. Het moment om uw huidige tuin te bekijken en te luisteren naar uw wensen en voorkeuren. Tijdens de afspraak laten we u graag zien wat er mogelijk is en zo ontdekken wij samen waar uw behoefte ligt.

03.

Het juiste infiltratiesysteem kiezen

Nadat wij alle input hebben verzameld, selecteren we een aantal geschikte infiltratiesystemen voor uw tuin. Wij zoeken alles voor u uit en tijdens een vervolgafspraak leggen wij de verschillende oplossingen voor. Samen doorlopen we het keuzeproces en delen onze adviezen met u.

04.

Aanleg van het infiltratiesysteem

Zijn we het eens over het ideale infiltratiesysteem voor uw tuin? Dan bestellen wij alle benodigde materialen. Zodra alles binnen is, nemen wij contact met u op voor een nieuwe afspraak. Vervolgens komen wij langs en installeren het infiltratiesysteem voor u.

Wij houden van ontzorgen

Dit zeggen klanten over ons

Prima onderhoud en fijne mensen( Hans en Martin)

Goede adviezen ,fantastische verzorging
- Emmen

Een bedrijf met goede kennis van zaken

Wij hebben een tuinontwerp laten maken en een beplantingsontwerp. Dit was zeer naar onze zin. Wij konden onze voorkeuren uitspreken en er is goed naar ons geluisterd. De tuin is erg mooi geworden zowel voor als achter. Alle planten zijn op elkaar afgestemd. De samenwerking was ook prima. De werknemers die hier zijn geweest hadden goede kennis van zaken. Wij kunnen Booiman tuinen bij iedereen aanraden. Top!
- hijken

Fantastisch

Super tevreden over onze complete nieuwe tuin. Zeer vriendelijk personeel en echte vakmensen (ook houtbouw). Zeer oplossingsgericht en afspraken worden nagekomen. Ook aftersales is top zonder gezeur worden planten vervangen als ze niet aanslaan. Al met al echte aanrader!! Vrienden van ons hebben dezelfde ervaringen opgedaan!
- Assen

Uitstekende service!

Booiman Tuinen heeft bij ons zowel de voor- als achtertuin gedaan. Het personeel is betrokken en zaken worden goed overlegd. Vakwerk en vooral de nazorg is top: er waren wat kleine dingetjes, je mag altijd bellen als er wat is en het wordt opgelost! Top, we zijn er erg blij mee.
- Beilen

4 sterren: goede service, goed behandeld

Goed bedrijf, harde werkers en een zeer sociale en nette omgang met ons als klant.
- Westerbork

4 sterren: goede service, goed behandeld

Het hele traject van tuinontwerp (ook in zeer plezierige samenwerking met tuinarchitect Kasper Klap), aanleg en nazorg is overall fantastisch gelopen. Kwaliteit van het geleverde werk zeer hoog. We zijn zeer tevreden met het resultaat; een tuin waar we nog meer dan verwacht volop van genieten. Contact met de medewerkers van Booiman (en Booiman zelf) was zeer plezierig en gaf en geeft veel vertrouwen. Zeker de nadruk op kwaliteit van het werk en product hebben we zeer gewaardeerd en is zeer zichtbaar in het finale resultaat. Complimenten en we bevelen jullie graag aan!
- Groningen
42 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.4/10
Waarom Booiman Tuinen

Werken met Booiman Tuinen

Al ruim 29 jaar maken wij mooie tuinen en daar zijn onze klanten ontzettend tevreden over. Deze blije klanten vertellen het voort en daardoor komt meer dan 90% van onze nieuwe opdrachten via hen binnen.

Werken met ons betekent voor u:

  • Een nette en vakkundig onderhouden tuin, dus minder omkijken naar en meer genieten van de tuin.
  • Een partner met ruime ervaring en voor wie geen enkel tuinproject te klein of te groot is.
  • Een persoonlijk maatwerkadvies door Henk Booiman, gewoon bij u thuis.
  • Lekker genieten van een tuin die volledig aansluit op uw wensen, voorkeuren én budget.
In de afgelopen 30 jaar al meer dan 1.000 tuinen aangelegd
Onze vakkundige collega’s ontzorgen u van A tot Z
Persoonlijk maatwerkadvies gewoon bij u thuis
Dé alleskunner op het gebied van tuinen
Vraag & Antwoord

Veelgestelde vragen

Heeft u last van wateroverlast? Dan is het ook mogelijk om een drainagesysteem aan te laten leggen door ons. Graag komen wij bij u langs om samen de mogelijkheden te onderzoeken. Van daaruit kijken we welk systeem de beste oplossing voor uw tuin is.

Neem contact met ons op voor een maatwerkadvies.

Een drainage is bedoeld om water af te voeren en een infiltratiesysteem voert water af én slaat dit tegelijkertijd op. Stel de grond in uw tuin is op dit moment erg nat en het begint te regen. Dan slaat het infiltratiesysteem tijdelijk dit regenwater op en geeft het pas af aan de tuin wanneer de bodem weer droger wordt.

Ja absoluut! Door het gebruik van infiltratiekratten kunt u het overtollig regenwater bewaren en afgeven aan de tuin wanneer deze het weer nodig heeft.

Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons een bericht.

Scroll naar top

Ontvang direct een scherp aanbod

Wij maken voor u een geheel vrijblijvende offerte op maat.