Zwemvijver laten aanleggen door de zwemvijverspecialist

Wilt u graag zwemmen in eigen tuin en zoekt u hiervoor een natuurlijke oplossing? Een zwemvijver laten aanleggen geeft u het beste van beide werelden: zwemplezier én een natuurlijk karakter. De grote voordelen van een zwemvijver zijn dat deze mooi te integreren is in het landschap van uw tuin en ook worden er geen chemicaliën gebruikt in het water. Daarmee is de zwemvijver een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor het zwembad.

Een verfrissende duik gewoon in uw tuin

Om te genieten van een prachtige zwemvijver dichtbij huis, heeft u een specialist nodig. Een goede zwemvijver aanleggen vraagt om de juiste locatie in uw tuin. Daarnaast is het belangrijk dat deze bestaat uit een gesloten systeem zodat het zwemwater niet in aanraking komt met het grondwater. Ook is het belangrijk om goed na te denken over het type filtering. Daarnaast kan uw zwemvijver bijverwarmd worden en zijn hier tegenwoordig prachtige duurzame oplossingen voor. Denk aan het verwarmen via een zonneboiler die aangesloten is op zonnecollectoren of verwarming via een warmtepomp die omgevingslucht gebruikt om het badwater te verwarmen.

Wij werken samen met GardenSwimm.

Gardenswimm logo

Persoonlijk advies op maat

Ook uw droomtuin realiseren? Neem dan contact op en maak een afspraak

Wij werken samen met GardenSwimm.

Aanleg zwemvijver
Wat we voor u regelen

Uw zwemvijver laten aanleggen door onze zwemvijverspecialisten

De aanleg van een zwemvijver is een specialistische klus en wordt regelmatig onderschat. Dit begint al bij de keuze voor het type zwemvijver, want er is ontzettend veel mogelijk. Wilt u door ons een zwemvijver laten aanleggen? Dan gaan wij graag met u in gesprek om te ontdekken welk type het beste bij u past. Naast het praktische speelt ook het esthetische aspect een grote rol en is het belangrijk om de zwemvijver naadloos te integreren in uw tuin.

01.

Wij komen bij u thuis

Om maximaal te genieten van uw zwemvijver is het belangrijk om het juiste type te selecteren. Daarom komen wij bij u thuis langs en bekijken de huidige tuin, de ligging hiervan en de gewenste plek voor de zwemvijver.
Verder nemen wij u mee in het keuzeproces en stellen alle vragen die nodig zijn om de juiste zwemvijver te kiezen. Wat voor zwemvijvers vindt u mooi? Houdt u van ronde of juist strakke vormen? Hoeveel en wat voor planten wilt u graag gebruiken? Wat vindt u een mooie afwerking? Verhoogd, een opstaande rand of liever helemaal geen rand? Wilt u de zwemvijver kunnen afdekken en/of bijverwarmen? Oftewel: alles wat nodig is om deze volledig te laten aansluiten op uw wensen.

02.

Tijd voor het ontwerp op maat

We hebben al uw wensen met betrekking tot de zwemvijver in kaart gebracht. Nu is het tijd om de vertaling te maken naar het ontwerp op maat voor het zwemplezier in uw tuin. Op die manier weet u zeker dat we van elkaar begrijpen wat we bedoelen en creëren we achteraf alleen maar positieve verrassingen. En dat is wel zo prettig.

Wilt u naast de zwemvijver ook de rest van de tuin aanpakken? Dan ontwerpt onze architect uw volledige droomtuin.

03.

Uw zwemvijver laten aanleggen

Bent u meer dan tevreden met het ontwerp van uw zwemvijver en hebben we alles afgestemd? Dan bestellen wij alle benodigde materialen om het zwemplezier in uw eigen tuin te realiseren. Zodra alles binnen komen we bij u langs en bouwen stapsgewijs aan uw nieuwe favoriete zwemplek.

04.

Helder en schoon houden

Is het water schoon en helder? Dan kunt u heerlijk genieten van het waterplezier in uw tuin. Om uw zwemvijver schoon te houden zijn er drie filtermogelijkheden. Denk aan filtering door middel van waterplanten of een helofytenfilter, welke beiden worden ondersteund door een pomp. De derde optie is filtering met behulp van een mechanisch filtersysteem.

Wij houden van ontzorgen

Dit zeggen klanten over ons

Prima

Goed tuinbedrijf, mooie ideeën, goede kwaliteit en materialen, kundige medewerkers. Verbeterpunt is communicatie.
- Groningen

Top

Ben altijd weer blij dat de mannen weer weg zijn, want dan is alles weer top
- Rolde

Geweldig

Booiman Tuinen heeft van onze ‘parkeerplaats’ een prachtige tuin gemaakt waar het heerlijk vertoeven is.
- Diever

De beste hovenier van Noord Nederland

We werken al sinds 2002 met Booiman tuinen uit Beilen en altijd naar tevredenheid. Ze hebben gedreven en gekwalificeerde mensen in dienst die alles van planten en struiken afweten. Verder is het persoonlijk contact met Henk Booiman altijd zeer prettig. Een top hoveniersbedrijf die ervoor zorgt dat de tuin er altijd verzorgd uitziet.
- Assen

Booiman tuinen is een fijn hoveniersbedrijf waarin vakmanschap en klantvriendelijkheid samenkomt.

Henk Booiman heeft een mooi ontwerp laten maken voor de renovatie van onze tuin en heeft de juiste vakmensen in huis om dit ontwerp ook goed uit te voeren. Wij zijn erg tevreden met het eindresultaat.
- Leek

Booiman kwam langs voor plantentips en onderhoud

Tuin ziet er weer geweldig uit door perfect onderhoud en goede tips over vervanging van afgestorven planten. We zijn super tevreden met onze geweldige tuin!!
- Assen

Prima onderhoud en fijne mensen( Hans en Martin)

Goede adviezen ,fantastische verzorging
- Emmen

Een bedrijf met goede kennis van zaken

Wij hebben een tuinontwerp laten maken en een beplantingsontwerp. Dit was zeer naar onze zin. Wij konden onze voorkeuren uitspreken en er is goed naar ons geluisterd. De tuin is erg mooi geworden zowel voor als achter. Alle planten zijn op elkaar afgestemd. De samenwerking was ook prima. De werknemers die hier zijn geweest hadden goede kennis van zaken. Wij kunnen Booiman tuinen bij iedereen aanraden. Top!
- hijken

Fantastisch

Super tevreden over onze complete nieuwe tuin. Zeer vriendelijk personeel en echte vakmensen (ook houtbouw). Zeer oplossingsgericht en afspraken worden nagekomen. Ook aftersales is top zonder gezeur worden planten vervangen als ze niet aanslaan. Al met al echte aanrader!! Vrienden van ons hebben dezelfde ervaringen opgedaan!
- Assen

Uitstekende service!

Booiman Tuinen heeft bij ons zowel de voor- als achtertuin gedaan. Het personeel is betrokken en zaken worden goed overlegd. Vakwerk en vooral de nazorg is top: er waren wat kleine dingetjes, je mag altijd bellen als er wat is en het wordt opgelost! Top, we zijn er erg blij mee.
- Beilen
48 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.5/10
Waarom Booiman Tuinen

Werken met Booiman Tuinen

Al ruim 29 jaar maken wij mooie tuinen en daar zijn onze klanten ontzettend tevreden over. Deze blije klanten vertellen het voort en daardoor komt meer dan 90% van onze nieuwe opdrachten via hen binnen.

Werken met ons betekent voor u:

  • Een nette en vakkundig onderhouden tuin, dus minder omkijken naar en meer genieten van de tuin.
  • Een partner met ruime ervaring en voor wie geen enkel tuinproject te klein of te groot is.
  • Een persoonlijk maatwerkadvies door Henk Booiman, gewoon bij u thuis.
  • Lekker genieten van een tuin die volledig aansluit op uw wensen, voorkeuren én budget.
In de afgelopen 30 jaar al meer dan 1.000 tuinen aangelegd
Onze vakkundige collega’s ontzorgen u van A tot Z
Persoonlijk maatwerkadvies gewoon bij u thuis
Dé alleskunner op het gebied van tuinen
Vraag & Antwoord

Veelgestelde vragen

De kosten voor het aanleggen van een zwemvijver lopen sterk uiteen. Dit is geheel afhankelijk van de omvang, het type zwemvijver, de gebruikte beplanting en de afwerking. Voor al onze klanten maken wij mooie tuinen die volledig aansluiten op hun wensen en budget. Juist daarom gaan wij graag persoonlijk met u in gesprek om een zwemvijver te creëren die bij u past.

Benieuwd wat de aanleg van een zwemvijver in uw tuin kost? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Onze specialisten zijn zeer kundig in het aanleggen en onderhouden van zwemvijvers.

Blijft of krijgt u het water niet meer mooi helder? Neem dan contact met ons op.

Ja wij leggen verschillende soorten zwemgelegenheden aan, waaronder ook zwembaden.

Benieuwd wat er mogelijk is voor uw tuin? Neem dan contact met ons op.

De zwemvijvers die wij aanleggen kunnen op drie manieren gefilterd worden. Denk aan een helofytenfilter, een teco filtersysteem of een natuurlijk filter op basis van planten en allen ondersteund door een pomp.

Alle zwemvijvers die wij aanleggen worden gefilterd met de ondersteuning van een pomp. De zwemvijvers die wij aanleggen kunnen op drie manieren gefilterd worden. Denk aan een helofytenfilter, een teco filtersysteem of een natuurlijk filter op basis van planten en ondersteuning van een pomp.

Sommige typen zwemvijvers kunnen maximaal 5 °C bijverwarmd worden. Dit kan door middel van een zonneboiler die aangesloten is op zonnecollectoren of met het gebruik van een warmtepomp die omgevingslucht gebruikt om het badwater te verwarmen.

Benieuwd wat er mogelijk is voor uw tuin? Neem dan contact met ons op.

Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons een bericht.

Scroll naar top

Ontvang direct een scherp aanbod

Wij maken voor u een geheel vrijblijvende offerte op maat.