Fraud Blocker Engelse en landelijke tuinen - ideeën, voorbeelden en inspiratie | Booiman Tuinen
8,7 71 beoordelingen Laatste beoordeling: 3 maanden geleden

Engelse en landelijke tuinen
Ideeën en voorbeelden

Bent u op zoek naar ideeën en voorbeelden van Engelse en landelijke tuinen? Door foto’s en tuinontwerpen te bekijken vormt u een helder beeld van uw eigen ideale tuin. Landelijke tuinen zijn er van klein tot groot, van rustig en strak tot wild en natuurlijk. Ontdek hier welke natuurlijke tuin het beste bij u past.

Op maat gemaakte kapschuur overkapping
Strakke landelijke tuin met zwembad, jacuzzi en buitendouche
Natuurlijke tuin met zwemvijver
Strakke landelijke tuin met ronde vormen
Landelijke tuin met zwembad
Landelijke en levendige tuin
Organisch tuinontwerp met moderne tuinoverkapping
Idyllische droomtuin met landelijk karakter
Landelijke tuin met vijver en ruimte voor de natuur

De kenmerken van een Engelse en landelijke tuin

Wist u dat een Engelse tuin ook wel een cottage tuin wordt genoemd? En eigenlijk hetzelfde is als een romantische en natuurlijke tuin? Deze klassieke tuin heeft een romantische en weelderige uitstraling. Typische kenmerken zijn de grote hoeveelheid planten, de knusse en gezellige zitplekjes, pergola’s met klimplanten, de organische vormen en de kronkelige en slingerende lijnen. 

De Engelse tuin: welke planten passen hierbij?

Welke planten zijn de beste keuze voor een cottage tuin? Rozen, Engelse borders, klimplanten en een prachtig groen gazon. Een Engelse border is een afgebakende groep kleurrijke bloemen. Deze grenst over het algemeen aan het gazon en wordt afgekaderd door bijvoorbeeld een heg, muurtje of een schutting. Wilt u een romantische sfeer creëren? Kleed de zithoekjes dan aan met een pergola en klimplanten, zoals een klimroos. Bent u op zoek naar wat extra privacy in de tuin? Laat dan een prachtige weelderige haag planten.

Bestrating voor de landelijke tuin

Het straatwerk in dit type tuin is op een speelse manier gelegd en heeft een authentieke en natuurlijke uitstraling. Denk aan bestrating zoals keien, klinkers en andere ongelijke stenen. Het steenwerk is trouwens niet alleen op de grond te vinden, maar wordt ook gebruikt als rand voor een plantenborder of een pittoresk muurtje.

Maak het af met de juiste verlichting en accessoires

Met in het achterhoofd de romantische en landelijke look and feel: is het tijd voor de aankleding van de tuin. In de natuurlijke tuin wordt geleefd en dat mag gezien worden. Denk daarom aan tweedehands accessoires, oude bloempotten en klassieke tuinmeubelen. Een echte sfeermaker in iedere tuin is de verlichting. Een goede match met een tuin in de landelijke stijl is stoere en robuuste verlichting.

Van ideeën en inspiratie naar uw eigen Engelse tuin aanleggen?

Hebben deze voorbeelden en foto’s van landelijke tuinen u op ideeën gebracht? En is het hoog tijd om uw eigen Engelse tuin aan te leggen? Onze tuinarchitecten en hoveniers gaan graag voor u aan de slag! Graag horen we eerst graag meer over u en uw ideale tuin. Benieuwd hoe wij werken? Lees dan meer over een tuinontwerp laten maken.

In de afgelopen 30 jaar al meer dan 1.000 tuinen aangelegd
Onze vakkundige collega’s ontzorgen u van A tot Z
Persoonlijk maatwerkadvies gewoon bij u thuis
Dé alleskunner op het gebied van tuinen
Scroll naar boven

Ontvang een offerte

Wij maken voor u een geheel vrijblijvende offerte op maat.

Contact