Fraud Blocker Mediterraanse tuinen - ideeën en ontwerpen voor inspiratie | Booiman Tuinen
8,7 71 beoordelingen Laatste beoordeling: 4 maanden geleden
mediterraanse tuin - Booiman Tuinen

Mediterraanse tuinen
Ideeën en ontwerpen voor inspiratie

Bent u op zoek naar mediterrane tuinontwerpen om nieuwe ideeën en inspiratie op te doen? Bekijk dan de foto’s van deze tuinen en ontdek wat u aanspreekt. Creëer de ultieme mediterrane stijl door het gebruik van de juiste vormen, kleuren, planten en bestrating. Zo brengt u het vakantiegevoel naar uw eigen tuin.

Strakke mediterrane tuin
Mediterrane patiotuin

Typisch een mediterrane tuin

De mediterrane heeft een exotische en ontspannen uitstraling, die gecreëerd wordt door ronde vormen, vrolijke kleuren en asymmetrische lijnen. Een mediterrane tuin geeft u het ultieme vakantiegevoel, maar dan dichtbij huis. Denk maar aan de huizen en tuinen in Spanje, Frankrijk of bijvoorbeeld Italië. Er wordt vaak gekozen voor lichte en natuurlijke kleuren. Denk aan kleuren zoals wit, ecru, terracotta in combinatie met het diep groen van de planten.

De mediterrane tuin: welke planten passen hierbij?

In deze tuinstijl zien we veel exotische beplanting dat ook voorkomt in het Middellandse zeegebied. Typisch mediterrane tuinplanten zijn palmen, olijfbomen, vijgenbomen maar ook lavendel, rozemarijn en jasmijn. Naast het type plant heeft ook de manier van beplanten invloed op de stijl in de tuin. In de mediterrane tuin zien we een speelse combinatie van verschillende plantenpotten, gecombineerd met planten direct in de grond of bijvoorbeeld klimplanten tegen een muur of een pergola.

De bestrating: tuintegels, grind of een mengsel van leem?

De natuurlijke ecru en terracotta tinten vormen de rustige basis van de mediterrane tuin. Dit vertaalt zich naar bestrating zoals bijvoorbeeld een mengsel van leem en fijn grind. Andere uitstekende keuzes zijn keien, grote ecru kleurige tegels, licht grind of bijvoorbeeld een vlonder. Ook een combinatie van verschillende bestratingen is goed mogelijk. Wilt u toch liever een wat meer uitgesproken sfeer of een statement maken met de bestrating? Bekijk dan eens Portugese tegels in lekker veel kleur of juist de subtielere zwart-wit versie.
H2: Creëer de mediterrane sfeer in de tuin met de juiste accessoires
Houdt u van een gezellige en vrolijke tuin met veel kleur en printjes? Of heeft u toch liever een wat rustigere tuin die wat strakker oogt? Door te werken met de juiste accessoires creëert u de sfeer die bij u past. Kleed de tuin aan met vrolijke sierkussens, kleden en mooie plantenpotten. Wilt u de tuin aankleden met accessoires maar houdt u wel van een rustige look and feel? Kies dan voor accessoires van dezelfde materialen of in dezelfde kleuren.

Van ideeën en inspiratie naar uw eigen mediterrane tuin aanleggen?

Hebben deze voorbeelden en foto’s van mediterrane tuinen u op ideeën gebracht? En is het hoog tijd om uw eigen droomtuin te realiseren? Dan willen onze hoveniers graag uw mediterrane tuin aanleggen! Benieuwd hoe wij werken? Lees dan meer over een tuinontwerp laten maken.

In de afgelopen 30 jaar al meer dan 1.000 tuinen aangelegd
Onze vakkundige collega’s ontzorgen u van A tot Z
Persoonlijk maatwerkadvies gewoon bij u thuis
Dé alleskunner op het gebied van tuinen
Scroll naar boven

Ontvang een offerte

Wij maken voor u een geheel vrijblijvende offerte op maat.

Contact