Fraud Blocker Voortuinen - ideeën en ontwerpen voor inspiratie | Booiman Tuinen
8,7 71 beoordelingen Laatste beoordeling: 4 maanden geleden

Voortuinen
Ideeën en ontwerpen voor inspiratie

Bent u op zoek naar voorbeelden van voortuinen om nieuwe ideeën en inspiratie op te doen? Bekijk dan de foto’s van deze voortuinen en ontdek wat u aanspreekt. Creëer een uitnodigende voortuin die bij u past door het gebruik van de juiste vormen, kleuren, planten en bestrating. Zo krijgt uw woning het visitekaartje dat het verdient.

Strakke tuin met pergola
Strakke landelijke tuin met zwembad
Landelijk wonen
Strakke tuin met ronde vormen
Landelijke tuin met de mogelijkheid voor een frisse duik
Landelijke tuin met ruimte voor de natuur

Van rijtjeshuis, vrijstaande woning tot boerderijen

Of het nu gaat om een rijtjeshuis, een twee onder een kap, vrijstaand of een boerderij: de voortuin is hét visitekaartje van de woning. Het is het eerste wat gasten zien en geeft een impressie van uw huis. Toch wordt het aanleggen van de voortuin vaak pas op het laatste moment aangepakt. Zonde! Voor iedere type woning, tuinstijl én budget is er namelijk iets moois te realiseren. 

Planten in de voortuin: siergras, lavendel of borders?  

Planten en bloemen brengen een tuin tot leven. Prachtig! Populaire planten in de voortuin zijn platanen, beukenhagen, siergrassen en lavendel. Houdt u van planten en toch ook van een strakke tuin? Overweeg dan plantenborders. Op deze manier groepeert u de beplanting in de tuin en oogt het rustig. Houdt u van een nette maar toch kleurrijke tuin? Werk in de borders dan met verschillende soorten beplanting, in verschillende kleuren en van verschillende hoogtes. Dit geeft een extra speels effect. 

De bestrating: tegels, grind of tegels én grind?

Uw voortuin bestraten: worden het tegels, grind of misschien wel tegels met grind? Voordat u fanatiek aan de slag gaat met bestrating, doe even een stapje terug. Welke sfeer wilt u creëren in de tuin? Een moderne en strakke tuin? Een mediterrane look and feel? Landelijk en romantisch? Of misschien een combinatie van stijlen? Het type bestrating heeft een grote invloed op de sfeer in de tuin. Door te werken met grote tegels, grind of een mix hiervan, creëert u een moderne en strakke sfeer. Combineert u grote strakke tegels met klinkers? Dan ontstaat er een strakke maar landelijke uitstraling. Door te mixen and matchen krijgt u het gewenste effect. 

Creëer de ideale sfeer met de juiste details 

De voortuin is het visitekaartje van uw woning. Precies daarom is het zo belangrijk om de sfeer te creëren die bij u past. Kies voor de juiste accessoires en verlichting en creëer een uitnodigende voortuin. Ook in een kleine voortuin is er ruimte voor aankleding en decoratie. Denk aan een mooie wandlamp, prachtige bloempotten, een bankje of stoelen misschien. Houdt u wel van accessoires, maar ook van een rustige uitstraling? Kies dan voor decoratie van dezelfde materialen of in dezelfde kleuren. 

Van ideeën en inspiratie naar uw eigen nieuwe voortuin?

Hebben deze voorbeelden en foto’s van voortuinen u op ideeën gebracht? En is het hoog tijd om uw eigen droomtuin te realiseren? Dan willen onze hoveniers graag uw voortuin aanleggen! Benieuwd hoe wij werken? Lees dan meer over: 

In de afgelopen 30 jaar al meer dan 1.000 tuinen aangelegd
Onze vakkundige collega’s ontzorgen u van A tot Z
Persoonlijk maatwerkadvies gewoon bij u thuis
Dé alleskunner op het gebied van tuinen
Scroll naar boven

Ontvang een offerte

Wij maken voor u een geheel vrijblijvende offerte op maat.

Contact