Fraud Blocker De robotmaaier: het geheim achter een mooi gazon | Booiman Tuinen
8,7 71 beoordelingen Laatste beoordeling: 3 weken geleden
robotmaaier

De robotmaaier: het geheim achter een mooi gazon

Droom je ervan om het hele jaar door ongestoord te genieten van een perfect onderhouden gazon? Zonder het gedoe van zelf maaien? Dan is een robotmaaier de ideale oplossing. Deze geavanceerde machine biedt talloze voordelen en zorgt ervoor dat jouw gazon er altijd mooi en verzorgd uitziet. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van een robotmaaier. Eenmaal in het bezit ervan, wil je niet meer zonder!

Waarom een robotmaaier?

Een robotmaaier is een geautomatiseerde maaimachine die zelfstandig jouw gazon maait. Je hoeft dus niet zelf achter de machine aan te lopen, zoals bij een gewone grasmaaier. Je leunt gewoon lekker achterover in je tuinstoel, terwijl de robotmaaier het zware werk doet! Maar dat is nog niet alles. Een robotmaaier biedt nog andere voordelen:

 • Tijdsbesparing
  Doordat de robotmaaier zelfstandig werkt, bespaar je veel kostbare tijd die je kunt besteden aan andere activiteiten. Of nóg beter: je houdt extra tijd over om lekker ontspannen van je tuin te genieten!
 • Altijd een perfect gazon
  Robotmaaiers werken op basis van een geprogrammeerd schema. Hierdoor maaien ze regelmatig kleine stukjes van het gazon, wat leidt tot een betere en gelijkmatigere maaisnede. Dit bevordert een gezondere grasgroei en draagt bij aan een mooier gazon.
 • Mulching-functie
  De meeste robotmaaiers zijn uitgerust met een mulching-functie: het gemaaide gras wordt in kleine stukjes versnipperd en terug op het gazon verspreid. Hierdoor fungeert het gemaaide gras als natuurlijke meststof en vochtbehoud, wat de kwaliteit van het gazon verbetert.
 • Geen last van lawaai en uitlaatgassen
  Daarnaast heb je met een robotmaaier geen last van lawaai en uitlaatgassen. Dat zorgt voor een rustigere en gezondere omgeving. Terwijl de maaier zijn werk doet, kunnen kinderen en huisdieren veilig en ongestoord spelen op het gazon. Het is een win-win situatie: een prachtig onderhouden gazon én een heerlijke tuin waar iedereen ongestoord kan spelen en genieten. TIP: Zet de maaier alleen overdag aan, zodat je de egels ’s avonds ook een veilige omgeving biedt.

Een mooier gazon dankzij de robotmaaier

Maar hoe komt het dat een robotmaaier jouw gazon mooier maakt dan een gewone grasmaaier? Het geheim ligt in de werkwijze van de robotmaaier. We zetten het hieronder even op een rijtje.

 • Regelmatig maaien
  Robotmaaiers werken volgens een geprogrammeerd schema en kunnen meerdere keren per week het gras maaien. Door regelmatig te maaien wordt het gras niet te lang en wordt er slechts een klein deel van het grasblad verwijderd. Dit heeft als resultaat dat het gazon er altijd strak en verzorgd uitziet.
 • Mulching-technologie
  Zoals eerder vermeld, maakt de mulching-functie van de robotmaaier het mogelijk om het gemaaide gras te versnipperen en als natuurlijke meststof te verspreiden. Dit stimuleert een gezonde grasgroei en vermindert het risico op kale plekken.
 • Geen maairesten
  Bij traditioneel maaien blijven de grasresten vaak achter op het gazon, waardoor het er slordig uitziet. Een robotmaaier maait zo frequent dat er bijna geen grasresten zijn, wat resulteert in een netjes en opgeruimd gazon.

Meer genieten van jouw tuin

Een prachtig gazon is een belangrijk onderdeel van een mooie tuin. Door te kiezen voor een robotmaaier kun je genieten van een perfect gazon én meer vrije tijd in jouw tuin doorbrengen. Ontspan op je terras terwijl de robotmaaier het werk doet, of organiseer gezellige tuinfeestjes zonder je zorgen te maken dat je eerst nog het gras moet maaien.

Booiman Tuinen: jouw partner in robotmaaiers

Op zoek naar een robotmaaier? Wij helpen je graag! Naast advies, kan je ook de aanschaf bij ons regelen. En daar blijft het niet alleen bij. Onze professionele service omvat o.a. het jaarlijks ophalen van de robotmaaier voor periodiek onderhoud en de nodige software-updates. Wij inspecteren, onderhouden en reinigen de robotmaaier grondig, zodat deze klaar is voor het volgende maaiseizoen. Benieuwd naar de mogelijkheden of wil je advies op maat? Neem vandaag nog contact op!

Deel dit artikel
Scroll naar boven