Fraud Blocker Overkapping op maat | Booiman Tuinen
8,7 71 beoordelingen Laatste beoordeling: 4 maanden geleden
Houtbouw overkapping Booiman Tuinen 0

Overkapping in je tuin: ontdek de mogelijkheden!

Een overkapping in je tuin laten plaatsen? Daar krijg je geen spijt van! Het creëert een gezellige buitenruimte waar je het hele jaar van geniet. Gaat het regenen of waaien? Geen probleem, want jij zit lekker droog en beschut. Of je nu wilt ontspannen, je achtertuin wilt verfraaien, of een overkapping wil laten plaatsen boven je jacuzzi, het kan allemaal. Overkappingen zijn er in alle soorten en maten. We laten je alle mogelijkheden zien en leggen je uit hoe je een tuinoverkapping kunt laten plaatsen die perfect past bij jouw wensen en tuin. Lees je mee?

Soorten overkappingen

Overkappingen heb je in alle vormen en afmetingen. Welke je moet kiezen? Het ligt er maar net aan wat je smaak is, waarvoor je de overkapping wilt gebruiken en de beschikbare ruimte in je tuin. Hier zijn enkele populaire soorten overkappingen:

 • Veranda-overkapping
  Een veranda-overkapping is perfect voor het overdekken van een terras achter in de tuin of boven de jacuzzi.
 • Overkapping fietsen
  Wil je je fietsen beschermen tegen de weersomstandigheden? Een overkapping biedt een praktische en stijlvolle oplossing.
 • Zwembadoverkapping
  Een poolhouse bij je zwembad, wie wil dat niet? Zo heb je nóg meer voldoening van je zwembad.
 • Vrijstaande overkappingen
  Een vrijstaande overkapping biedt flexibiliteit en geeft extra ruimte voor ontspanning, dineren of entertainment.
 • Overkapping aan huis
  Wil je de overkapping direct aan je huis bevestigen? Het is gegarandeerd een enorme aanwinst op je woongenot.
 • Overkapping aan schuur
  Overkappingen aan je schuur of berging zorgen voor beschutting én voor extra opbergruimte.
 • Terrasoverkapping
  Of je nu kiest voor een terrasoverkapping met zonwering, lamellen of een doek, het kan allemaal. Jij bent gegarandeerd beschermd tegen regen en/of zon!
 • Sedumdakoverkapping
  Groene overkappingen zorgen voor bescherming tegen weersomstandigheden én creëren een groene omgeving. Het sedumdak houdt water vast en bevordert daardoor de biodiversiteit.
Houtbouw overkapping Booiman Tuinen 2

Overkapping dichtmaken

Wil je extra beschutting en comfort in je overkapping? Plaats dan glaswanden, waardoor je beschermd bent tegen regen, wind en kou. Door glazen wanden of schuifdeuren te installeren kan je de overkapping volledig afsluiten wanneer dat nodig is. Hierdoor creëer je een knusse en beschutte ruimte waar je het hele jaar door van kunt genieten.

Houtbouw overkapping Booiman Tuinen 3

Kies voor houtbouw

Als je eenmaal besloten hebt een overkapping te laten plaatsen sta je vaak voor de keuze: welk materiaal ga je gebruiken? Een houtbouw-overkapping zorgt voor een natuurlijke uitstraling en (ook heel belangrijk) duurzaamheid. Een tuinoverkapping op maat die perfect past bij jouw tuin en smaak is een aanwinst waar je jarenlang plezier van zal hebben. Wil je meer zonlicht in je overkapping? Dan kan je lichtkoepels op het dak laten plaatsen. Dit zorgt voor een natuurlijke lichtinval en een gezellige open sfeer.

Regels | Heb je een vergunning nodig?

Voor een overkapping aan huis vast, zoals een carport, is een vergunning vereist. Maar geldt dit ook voor een overkapping in je achtertuin? De regels kunnen per gemeente verschillen. Het is raadzaam om de specifieke voorschriften voor jouw locatie te raadplegen. Enkele veelvoorkomende regels hebben betrekking op de maximale hoogte van de bekapping, de afstand tot de erfgrens en het al dan niet toestaan van een plat dak. Door je goed te informeren over deze regels kun je mogelijke problemen of conflicten voorkomen. Een vergunning voor een overkapping in de achtertuin of aan huis valt onder de omgevingsvergunning. Een vergunning aanvragen voor je overkapping kan via de website van jouw gemeente of via het omgevingsloket.

Houtbouw overkapping Booiman Tuinen 4

Overkapping in een kleine tuin, kan dat?

Heb je een kleine tuin, dan is een tuinoverkapping op maat een uitkomst. Zo kan je op een slimme manier toch een knusse en sfeervolle buitenruimte creëren. Of wat dacht je van een bekapping aan de schutting vast. Zo maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Je kunt ons gerust vragen naar de mogelijkheden. Er kan vaak meer dan je denkt!

Tuinoverkapping ideeën

Een overkapping in je tuin biedt ontzettend veel mogelijkheden. En zoals je leest zijn er ook eindeloos veel soorten overkappingen waaruit je kunt kiezen. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je enkele linkjes naar mooie voorbeelden zodat je ideeën op kunt doen:

Houtbouw overkapping werk in uitvoering Booiman Tuinen 1

Overkapping op maat laten maken en plaatsen

Een houtbouw tuinoverkapping op maat is dé manier om jouw buitenruimte uniek en persoonlijk te maken. Ben je geïnspireerd geraakt en wil je een overkapping laten maken die perfect aansluit bij jouw tuinontwerp? Dan kun je rekenen op de expertise en ervaring van Booiman Tuinen. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen én plaatsen van overkappingen op maat. Wij zorgen ervoor dat jouw droomoverkapping werkelijkheid wordt. Wil je accessoires integreren in het ontwerp, zoals verlichting, of elektrische apparaten aansluiten? Geen enkel probleem, onze gekwalificeerde elektriciens zorgen voor de benodigde elektrische aansluitingen. Worden er zonnepanelen op het dak geplaatst? We berekenen dan precies hoe het dak moet worden en zorgen dat deze de panelen kan dragen.

Neem vandaag nog contact met ons op!

Bij Booiman Tuinen begrijpen we dat elke klant unieke wensen en eisen heeft als het gaat om hun tuin en overkapping. Daarom bieden we maatwerkoplossingen die volledig zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften. Of je nu een tuinoverkapping wilt laten bouwen boven je terras, een tuinoverkapping op maat wilt laten maken of een bestaande tuinoverkapping wilt laten renoveren, wij staan voor je klaar!

Deel dit artikel
Scroll naar boven